16 lag deltok i årets vennskapelige førjulscup i Sunndal sportshall. To lag kom fra Surnadal, for øvrig var lagene lokale. To lag stilte fra asylsøkermottaket, og ett damelag ble også med på moroa i år. Vennecupen har blitt tradisjon i førjulstida i Sunndal, mange vil være med, og det er også mange som tar turen innom sportshallen for å se på underholdende fotball med høyt tempo og full innsats.

Sjøl om spillerne fikk en tydelig påminning om å huske leggskinner før turneringa - er fair play et grunnleggende prinsipp for hele vennecupen. Og visst ble det høy temperatur i sportshallen lørdag, men av det underholdende og spennende slaget. Folk trivdes, både på banen og tribunen. Akkurat slik arrangørene hadde håpet.

Reiste kjerringa

I fjor ble det rein surnadalsfinale i vennecupen, og sunndalslagene hadde på forhånd bestemt seg for å reise kjerringa i år. Og det greide de. Til slutt sto det mellom to lokale lag i finalen; Njål og Thugs - og det var førstnevnte som var hakket hvassere og til slutt kunne juble etter å ha slått motstanderen i finalen. Kampen lørdag kveld endte 3-1, etter en spennende finale.

Njål må nærmest omtales som forhåndsfavoritt; laget har sanket både to gull-, to sølv- og en bronsemedalje i turneringa tidligere år. I år var det flere sentrale spillere som meldte forfall før vennecupen, men Erling Fredriksen, Ronny Mikkelsen, Olav Bråten og Torgeir Åsgård, som kom inn for dem, skjemte såvisst ikke laget. Det gjorde heller ikke Torgeir Ruud Ramsli, som gjorde sterkt comeback etter å ha stått over turneringa i fjor.

Njål kjempet hardt og gikk seirende gjennom hele turneringa. I finalen tok laget raskt ledelsen, og økte på til 2-0, før Thugs fikk inn sin ene scoring i kampen. Til slutt sto det 3-1 på tavla i sportshallen.

Til St. Olavs

- Vi gjør dette fordi det er artig, smiler Erik Ruud Ramsli etter at finalen er unnagjort og gullet innkassert. Han legger til at ei turnering som dette nærmest blir for en annen idrett å regne, sammenlignet med det som foregår gjennom selve fotballsesongen. Hver kamp er på tretten små minutter, og det er fem mann på banen for hvert lag til enhver tid, inkludert målvakta. Men innsatsen i sportshallen var upåklagelig lørdag; det er innsats og alvor her også, alle vil vinne. Sjølsagt.

Ruud Ramsli er også med og trekker i trådene for arrangementet. Han gleder seg over det gode oppmøtet og stemningen i sportshallen lørdag, og håper og tror folk på tribunen fikk god underholdning.

- Mange spennende kamper, og så var det artig at flere "underdogs" greide å markere seg.

Ruud Ramsli vil også berømme dommerne som stiller opp, helt gratis, på turneringa. Noen av dem kom fra Surnadal og Bøfjord, i tillegg til de lokale.

Begge lagene i finalen valgte for øvrig å donere pengepremien på henholdsvis 1500 og 1000 kroner til barneavdelinga ved St. Olavs Hospital i Trondheim.

Lagene som deltok var Maxim, Dasslaget, Ballatassaray, Damelaget, Bjærnens venner, Hans FC, Mysil, Oppdølstranda, Thugs, Njål, Flåøya, Kobane, Åsskard, Sharp Wolfkid, 2 Goals 1 Cup og Assist til Ayub.

Det var Maxim som tok bronse i cupen, etter å ha slått Mysil 3-2 i bronsefinalen.