– Vi har tenkt mye på navnet. Vi ville ha et som er godt og lokalt, et som ingen andre har brukt. Og Kvervil´n synes vi passer godt. Alle vet hva en kvervil er – og det kan også si noe om noen som går sine egne veger og kanskje stikker seg litt ut, smiler de tre. Å få starte egen salong en gang har vært en drøm for alle tre. Nå blir drømmen til virkelighet.

– Veldig spennende og utfordrende, sier Monica.

Travel førjulstid

Tonen er god på salongen i første etasje i kjøpesenteret. Det er bare noen dager igjen til julefreden skal senke seg. Også for frisører er førjulstida travel. Det er mange som vil bli fine på håret til jul.

– Jeg skulle ha klipt en lugg, sier ei som kommer innom, og rufser seg litt i håret. Hun får time seinere på dagen. En annen kunde sitter nyklipt og fin i en stol og titter inn i speilet.

– Det er hektisk, vi har nesten fullt opp fram mot jul. Men er det noen som har glemt å bestille, må de bare ta kontakt, så skal vi nok få det til, nikker Monica.

Reidun fortsetter

Det er tre erfarne frisører som fra 2. januar overtar salongen. Monica har arbeidet for Reidun i tre år, men har hatt svennebrevet og arbeidet som frisør i tolv år. Merete har arbeidet i salongen i halvannet år, men har hatt svennebrevet i ni, mens Ida nylig har begynt på salongen, og har tre års fartstid. Nå gleder de seg til å ta fatt på den nye hverdagen som eiere av salongen. De tre stifter et AS, hvor alle eier like mye. Monica blir daglig leder.

Reidun Morewood åpnet Reiduns Hårstudio i Amfi Sunndal for fire år siden. Salongen har fått godt fotfeste, med mange faste kunder. Den siste tida har Reidun imidlertid kommet fram til at hun ønsker å trappe ned, av helsemessige årsaker. Monica sier hun ble spurt om å overta, men at hun ikke ønsket å ha hele ansvaret alene. Merete var interessert, men var redd det kunne bli krevende med bare to eiere. Da Ida kom inn i bildet, løste det hele seg.

– Jeg ser dette her som en kjempestor mulighet, og det var veldig artig å bli spurt om å være med, sier Ida.

Reidun vil fortsette å jobbe i salongen i halv stilling. Det er det nok mange faste kunder som gleder seg over.

– Reidun har skapt et godt kundegrunnlag for oss, det er en innarbeidet salong vi overtar. Og vi er veldig glade for at hun vil være med oss fortsatt, understreker Monica.

Ny salong

Når de tre overtar, vil salongen få en liten oppfriskning. Små grep skal gjøre en forskjell. Dørene blir derfor stengt noen dager fra 29. til 31. desember. Nye produkter skal også inn.

Salongen vil fortsatt tilby både barne-, dame og herreklipp. Merete gjør også klassisk barbering, etter å ha vært på kurs i London i fjor, opplyser frisørene.

– Det viktigste for oss er å gjøre kundene våre fine på håret, og at de får en positiv og god opplevelse. Hos oss skal de kunne slappe av og føle seg ivaretatt.