Surna Stars stiller for første gang lag i romjulscupen i Surnadal. Fem invandrere fra Somalia og Eritrea er ett av 20 påmeldte lag. Surnadal IL arrangerer fotballturneringa i idretsshallen i Surnadal. Rundt 150 fotballspillere og et hundretalls tilskuere er på plass.

Surna Stars spiller for å vinne kamper og komme så langt som mulig i cupen, slik nok alle lag gjør. Laget sier de ikke har spilt så mye fotball i sine heimland, mest etter at de kom til Norge. De er spent på eget og motstanderlagenes nivå. De får høre av daglig leder Øystein Hjelle Bondhus i Surnadal IL at laget de møter i første kamp, Balatasarai, er et godt lag og en av favorittene til å vinne cupen.

Og når kampen blåses i gang viser det seg fort at Balatasarai er det sterkeste laget. Det blir to kjappe til laget med stort sett bare A-lags spillere fra Surnadal IL. Surna Stars får til ett kjempeangrep. Med fem pasninger spiller de seg gjennom Balatasarailaget og ballen løftes i en fin bue over keeper i mål. Men det blir med det ene farlige angrepet. Resten av kampen har Surna Stars mer enn nok med å forsvare seg og det blir til slutt 7 til Balatasarai og 1 til Surna Stars. Stjernene depper litt etter kampen, men Bondhus kommer med en liten trøst.

- Dere møtte et av de antatt beste lagene i turneringen, og dere hadde det vakreste målet, sier han.

Balatasarai på sin side er svært fornøyd med seieren. Før kampen sier de de tar en kamp av gangen, men etter kampen sier de laget er i rute.

- Surna Stars spilte overraskende bra, sier Hampus Hoem på Balatasarai.

Før finalen spilles klokka 18.00 er det avviklet 40 kamper. Lagene kommer fra Sunndal, Rindal, Meldal, Orkanger og Surnadal. Cupen har plass til 20 lag. Det var ikke problem med å få fylt opp plassene.

- Vi fikk to avbud tett innpå cupen, men det gikk kjapt å finne to nye lag, sier Bondhus.