Thon hotell Vårsøg ved direktør Tor Rune Halset varsler at de ønsker å flytte både resepsjon og kontorer inn under eget tak. Det vil si at hotellet har sagt opp leieavtalen med Surnadal kommune om lokalitetene i Surnadal kulturhus.

- Uff! sagt opp og sagt opp...det er et så negativt ladet utrykk. Vi ønsker fortsatt å samarbeide med kommunen og kulturhuset, men i et samarbeid som nå går inn i en ny fase. Poenget er at vi har praktiske fordeler ved å ha både resepsjon og kontorer under samme tak som resten av hotellet, med tanke på det arbeidet som resepsjonisten kan utføre i tillegg til det å ta imot gjester, sier Halset.

I tillegg til å drive hotellresepsjon i kulturhuset, har hotellet kunnet selge tjenester til kommunen i form av billettsalg for arrangementer på kulturhuset.

Gjensidige fordeler

- Et annet poeng er at ved å ha hotellresepsjon i foajeen i kulturhuset, har dette bidratt til at vi har hatt lys og aktivitet med bemanning på huset døgnet rundt. Dette kommer vi helt klart til å savne, sier kommunalsjef Karin Halle.

Det ligger vel i sakas natur at kommunen på mange måter har hatt større nytte av å ha hotellresepsjonen i foajeen på Surnadal kulturhus enn omvendt. Rådmann Knut Haugen påpeker at de må finne nye leietakere til kontorlokalene på huset.

Hun varsler at de nå må ha en idémyldring på hvordan de skal få utnyttet foajeen best mulig og opprettholde samarbeidet med hotellet.

Tor Rune Halset understreker at aktiviteter både på kulturhuset og i bygda for øvrig må sees i sammenheng med det hotellet kan tilby sine gjester, og understreker at hotellet framover ønsker å være enda mer proaktive sammen med kommunen på de arrangementene som foregår på kulturhuset.

Spennende framtid

- Vi vil fortsatt framsnakke kulturhuset og bruk av kulturhuset, sier han.

Surnadal kommune og Thon hotell Vårsøg vil inngå en ny samarbeidsavtale, og begge parter presiserer at Vingespennet - brua mellom kulturhuset og hotellet vil bli viktigere enn noen gang.

Sjøl om kommunen ser de største ulempene med at hotellet flytter resepsjonen ut av lokalene, har de stor forståelse for hotellets grunner for å gjøre dette. Uansett ser de fram mot ei spennende tid for begge parter der de vil fokusere på mulighetene for ny bruk av foajéområdet på kulturhuset og et annerledes samarbeid med hotellet.

Halset forteller at de nå jobber med å finne den best egnete plassen for hotellresepsjonen i sitt eget bygg i samarbeid med hotellets eiere, og håper å finne en lokalisering som bidrar til enda bedre kontakt med gjestene i et pulserende hotell.