Rindals håndballdamer viser takter som nok hører heime en divisjon eller to høyere enn der de er nå - i 5.-divisjon.

Med talbelltreer Orkanger 3 på besøk, viser de at gjestene at de ligger et nivå høyere, og setter blant annet 40 mål mot 23.

Spillende trener Malin Gåsvand Løset er godt fornøyd med at alle spillerne tar ansvar både i forsvar og angrep, samt at de er godt hjulpet av en solid sisteskanse i målvakt Maren Halgunset.

- Vi satser på høyt tempo, det er ikke mye tid som går med til pasninger på tvers i angrep. Tida bruker vi i forsvar, og så setter vi fart når vi tar ballen, sier Løset. Og når de får mål imot, setter de i gang spillet så raskt at de flere ganger overrumpler motstanderen før de er organisert i forsvar.

Treneren ble sjøl kampens toppscorer med hele 10 nettkjenninger.

Det sto 22-10 til pause, og stort sett er ledelsen til Rindal så komfortabel at de ligger foran med dobbelt så mange mål som bortelaget. En god periode fra midten av andre omgang for orkdalingene, gjør at sifrene ikke blir fullt så stygge for dem. På det minste leder Rindal med 13 mål i andre omgang.

Orkanger 3 scorer en god del på straffer med sin rutinerte straffeeksekutør som klarer å lure Maren Halgunset gang på gang. Men hun redder en straffe også til slutt.

Malin Gåsvand Løset får æren av å score det siste og 40-ende målet til enorm jubel fra tribunen.

- Det hjelper på å ha et stort heimepublikum som støtter oss så høylydt, smiler hun.

Tabelltoer Ålen måtte nøye seg med uavgjort mot nettopp Orkanger 3 på lørdag, og med ett poeng avgitt ligger de nå fem poeng etter Rindal med én kamp mindre spilt.

Kommende søndag er det toppoppgjør i divisjonen når Rindal drar til Ålen for å møte tabelltoeren på bortebane. Der kan nok mye bli avgjort. Rindal spiller for øvrig to kamper denne søndagen, da de også skal møte Røros seinere på dagen - og som ikke bør være noen match for rindalingene.