- Det var reine julekvelden da vi holdt på å pakke ut de store trekassene med servise både til middag og kaffe med skåler og auser og alt som hører til, forteller leder i omsorgsgruppa i Surnadal Røde Kors, Elin Bøklepp Kvande.

Som hun sier, var det hele pakket i solide trekasser, og meget godt tatt vare på.

Anders Holten som representant for kopplaget, forteller at de konstaterte at de ikke hadde bruk for alle disse koppene lenger, og da var det ikke så vanskelig å peke ut Surnadal Røde Kors som mottaker.

- Jeg tror kopplaget ble opprettet i tida 1948-1950. Og nå når vi legger ned drifta, er ønsket å gi koppene bort til Røde Kors. De gjør jo veldig mye godt for hele bygda. Koppene har stått lagret i Folkets hus i mange år nå, og det er på tide de kommer til nytt igjen, sier han.

Og kommer til nytt gjør de absolutt. Leder i Surnadal Røde Kors, Reidar Brøske, opplyser at de nå står rustet til å ta imot enda flere til ettermiddagskaffe i Røde Kors-huset, og også at de nå vet at de har servise til alt når de leier ut huset bursdagslag og liknende.

Han understreker at 10.084 kroner og 69 øre også skal komme til nytte, og at det blir omsorgsgruppa som får disponere disse.

Elin Bøklepp Kvande forteller at besøkstjenesten er hjertebarnet hennes, og at de vil bruke noe av pengene til kompetanseheving for besøksvenner.

Det stilles store krav, og også besøkvenner må være skikkelig kurset.

- Vi vil gjerne ha flere besøksvenner, og håper folk melder seg. Opptrening av besøkshund står også på programmet, forteller hun.

- Dette er egentlig en skikkelig storhendelse. Nå til dags er det nok ikke mange som vet av disse kopplagene, men det var mye av det i åra etter krigen, i hvert fall her i dalføret, konstaterer Reidar Brøske.

- Du vet, vi tok ikke mye i utleie for servisene, men når pengene har stått i banken med renter i alle disse åra, ble det litt å gi bort til Røde Kors likevel, sier Anders Holten.