Onsdag kveld 8. februar inviterer Rindal IL til den aller første Rindal Langrennscross.

Det er Norges Skiforbund som har introdusert langrennscross i forbindelse med det årlige Hovedlandsrennet, uten at så mange klubber har tatt opp den hansken.

Rindal IL ønsker å teste interessen for nyvinningen ved å erstatte Rindals-Troll-stafetten som har vært holdt årlig i begynnelsen av mars med Rindal Langrennscross for klasser fra 8-16 år.

Crossløypa går både i skileikområde og i tradisjonell langrennstrasé, og gjennom skileikelementer skal løypa utfordre både balanse og generelle skiferdigheter - så vel som utholdenhet og styrke.

En vesentlig del av løypa vil gå i tradisjonelle langrennspartier uten "hindringer".

Lengden på løypene vil være noe redusert sammenliknet med normal distanse i langrenn - ca 1 kilometer og 2 kilometer der de eldste går flere runder. Langrennscrossen vil gå i fristil.

For Rindal IL vil arrangementet også være en gyllen anledning til å teste nye løypetraseer og vise fram Nye Igltjønna Skistadion.

Arrangøren varsler at det har vært problemer med å logge seg på Min Idrett søndag kveld, og har derfor utvidet påmeldingsfristen fram til mandag kveld 6. februar kl 22.00.