Rindal Langrennscross går av stabelen for aller første gang onsdag kveld. 53 løpere fra arrangørklubben og klubbene rundt Rindal har meldt seg på.

Rennet er for deltakere i alderen 8 - 16 år, og det er kanskje ikke så unaturlig at vi finner de fleste påmeldte i de yngre årsklassene.

Ellers stiller det mange fra Surnadal, Orkdal, Kyrksæterøra, Meldal og de andre klubbene som er naboer til Rindal.

I motsetning til sprintstafetten som dette konseptet erstatter, er det individuell start her gjennom ei løype med forskjellige "hinder" som løperne skal igjennom, og som krever litt mer enn vanlig skøyteteknikk.

Løperne skal gjennom korte slalåmsvinger på flatmark, slake slalåmsvinger unna bakk og mot bakk, kuleløype, seriehopp, reiplykkje, baklengsport, noe som kalles orgeltramp og forskjellig annet av øvelser undervegs. Dette fordrer altså at en behersker alle aspekter av det å stå på ski.

Skigruppa i Rindal IL ønsker å prøve dette, mye fordi de synes det er en mangelvare i skikretsen med denne arrangementstypen.

53 påmeldte klarer ikke å konkurrere med deltakelsen i sprintstafetten denne første gangen arrangementet prøves, men kanskje kan det ryktes at dette er en konkurranseform flere etter hvert vil prøve seg i.

Så vil det også vise seg om dette kanskje kan være svært så publikumsvennlig. Det er bare én måte å finne ut det på - å være til stede på Nye Igltjønna Skistadion når rennet går av stabelen onsdag kveld.