Grunnen til pausen er at senteret er blitt oppusset etter alle kunstens regler. Blant annet er flunkende ny kjøkkeninnredning på plass. Kafeen framstår etter dette i helt ny drakt – nye møbler er anskaffet – kort sagt er en full oppussing utført. Brukerne av senteret har selv valgt et styre, og disse har underveis blitt tatt med på råd både når det gjelder fargevalg og andre spørsmål. Også ordfører i ungdommens kommunestyre, Peder Vorren, dukket opp åpningskvelden – med en sjekk på 10.000 kroner.

Ragnhild Bakken, familieveileder ved helse og barnevernstjenesten, har deltatt på onsdagskveldene i ungdomssentret siden 2003, og hun er dermed veldig godt kjent med hva som foregår i ungdomsmiljøet på stedet. Hun synes det er bittert å konstatere at det gang på gang opp gjennom åra har dukket opp rykter om bruk av rusmidler ved senteret.

– Dette er rykter som ikke finnes noe som helst grunnlag for, og er bare beklagelig, sier Bakken. Hun sier de kan garantere at Sunndal ungdomssenter framstår som et rusfritt tilbud, og at det ikke er noen som trenger å ha noen som helst betenkeligheter med å sende ungdommene sine dit. Dette får hun full støtte for også blant lederne ved senteret.

Nestleder i klubbstyret, Thomas Vedal Silseth sier at han for sin del i de fire årene han har vanket i senteret aldri har opplevd noen form for bruk av rusmidler.

I Drivas fredagsutgave finner du flere bilder fra en livat reåpning ved ungdomssenteret.