Senterpartiet og Høyre legger fram et forslag for kommunestyret torsdag om å parkere løsninga om å bygge nye 1–10 skole. Partiene vil bruke deler av den gamle barneskolen, 97 bygget som ikke skal rives, som 1–4 skole, og bygge ny 5–7 skole med gymsal og administrasjon og SFO ved siden av. Partiene ønsker dette utredet dels fordi de tror det kan få ned kostnaden fra estimerte 150 millioner kroner til nærmere 120 millioner kroner. Og dels fordi verken lærere, elever eller FAU på ungdomsskolen ønsker 1–10 skole. Stemninga er lik også på Øye skule.

– Vi har rett og slett ikke råd til å bygge en skole til 150 millioner pluss, sier Ove Magne Aasen Høyre-representant og lærer.

På befaring

Denne meldingen kommer da MDG ved Erik Moen og Frp ved Nils Petter Tonning er på ungdomsskolen for å gjøre seg kjent med forholdene. Lærerne Kirsti Solem og Sigrid Schei forteller at verken lærere, FAU eller elevråd ønsker 1–10 skole. Dette fordi det blir mye trangere når 5–7 og 8–10 skal dele på det samme området 8–10 bruker i dag. Romprogrammet til arkitektene viser det går an, men lærerne mener det er forskjell på teori og praksis.

– Vi trenger plassen vi har i dag. Vi har målt opp mindre klasserom og får det ikke til å stemme, sier lærerne.

Lytter til lærerne

MDG og Frp lytter og noterer. Begge partiene ønsker det samme som Sp og Høyre. Ny skole på Øye uten vesentlig forsinkelse i tid, men da egen barneskole med 1.–4. i 97-bygget og nytt 5–7 bygg, og ungdomsskolen for seg selv som den er i dag.

– Jeg har sett på en ny skole de bygger i moduler på Stjørdal. Det er meget interessant, sier Nils Petter Tonning, Frp.

Ny skole

Det viktige for foreldrene til barna ved Øye skule er å få ny skole. De to eldste byggene på dagens skole er ikke egnet som skole verken pedagogisk eller helsemessig. To ulike arkitektfirmaer konkluderer med det samme: Sanner.

– Det er viktig å bygge ny barneskole, men vi må ta oss tid til å utrede alternativ til det som ligger på bordet i dag, sier Erik Moen.

MDG og Frp støtter nok derfor Sp og Høyres forslag i kommunestyret torsdag, det gjør trolig også KrF. Dermed er det flertall for en ny utredning.