På grunn av politireformen gjøres det endringer i inndeling av lensmanns- og politidistrikter, samt tjenestesteder i Møre og Romsdal politidistrikt. Politidirektoratet viser til tilrådingen fra politimesteren i Møre og Romsdal om endringer i den lokale strukturen, og legger dette til grunn når de nå har kommet med sin beslutning om å slå sammen lensmannsdistriktene Sunndal, Nesset og Tingvoll, til Indre Nordmøre lensmannsdistrikt. Lensmannsdistriktet vil da ha tjenestested på lensmannskontorene i Sunndal og Tingvoll, mens Nesset legges ned. Administrasjonssted skal legges til Sunndalsøra. Lensmannsdistriktet vil ivareta politimessige og sivilrettslige gjøremål for kommunene Sunndal, Nesset og Tingvoll.

Vil ha betjent kontor

Rådmann i Nesset, Anne Grete Klokset, viser til i saksutredning at ROR- Romsdal regionråd har gitt sin uttale om tilråding om geografiske driftsenheter i Møre og Romsdal politidistrikt og at de peker på at de støtter politimesterens syn om fire geografiske enheter.

Nesset formannskap vedtok 24. november i fjor en uttale om tjenestesteder i fylket. Der uttalte de blant annet: "Nesset formannskap er enig i målene med reformen som går på at vi skal ha et nærpoliti som er operativt, synlig og tilgjengelig. Videre er det i de politiske målene for reformen sagt at det skal utvikles et kompetent og lokalt nærpoliti der befolkningen bor. Nesset formannskap går imot at det lokale lensmannskontoret blir lagt ned, og er kritiske til sentraliseringen det er lagt opp til i politidistriktet. Nesset formannskap ønsker et lensmannskontor som er betjent på dagtid. Mindre synlig politi og tilstedeværelse ved nedlegging av lensmannskontoret vil føre til dårligere sørvis og trygghet for våre innbyggere i Nesset". De pekte også på lange avstander som gir lang responstid.

Sender klage

Politidirektoratets avgjørelser kan påklages til Justis- og beredskapsdepartementet og klagefristen er 10. mars. Rådmannen innstilte på at kommunen skal klage: "Politidirektoratet sin beslutning om sammenslåing av lensmannsdistriktene Sunndal, Nesset og Tingvoll påklages. Nesset kommune ønsker at Nesset lensmannskontor opprettholdes som tjenestested og blir en del av Molde politistasjonsdistrikt. Som begrunnelse for klagen vises det til vedtak i Nesset formannskap ".

I kommunestyremøtet var det ingen som ønsket ordet i anledningen, og rådmannens innstilling ble enstemmig vedtatt som den står. Dermed klager Nesset kommune på beslutningen.