De har en liten bakke i Betna i Halsa, men den er avhengig av nok natursnø for å kunne holde åpen. I år har det ikke vært snø nok. Derfor blir det noen turer til Surnadal for å renne slalom.

- Det er bra med snøanlegg slik at bakken kan holde åpen, sier Marita Vaagland.

De to tilreisende fra Vaagland i Halsa er to av mange skiturister i Sæterlia denne vinterferien. Været onsdag er også bra med uregelmessige solgløtt. Bakken er åpen midtvegs opp til toppen. Barn og voksne bukter seg ned bakkene. I parken kommer de sidelengs og svevende. De besøekende ser ut til å stortrives.

- Har vært bra besøk så langt i vinterferien, og vi ser det kommer turister til bygda, sier driftsleder Dag Skei.

Sæterlia har hatt åpent siden i november i fjor. Noen kuldeperioder innimellom mildvær og regn har gjort det mulig å produsere nok kunstsnø til å sikre stabil drift i nedre halvdel av bakken. Nå til vinterferien fikk anlegget åpnet en trase med kunssnø lenger opp mot toppen. Men skal gjestene kunne ta seg helt til topps trengs det mer natursnø.

- Vi kan ikke annet enn å håpe, sier Dag Skei.

Det selges dagskort og flerdagskort nå i vinterferien, og det som nok kan karakteriseres som Norges beste alpine næranlegg har kapasitet til å ta i mot enda flere gjester.