Blandakoret Nå Kor på Løkken skulle sette opp ei større forestilling i sitt 30. år.

De endte opp på å feire jubileet med en regional kriminalmusikal av alle ting – og med «From Rindal with love» i tittelen, ble det naturlig at en utflyttet rindaling endte opp i hovedrollen.

«Trønderball» (fritt etter Thunderball) viser også skribentenes tøylesløse omgang med James Bond-klisjeer gjennom forestillingen, der også musikken fra James Bond ble sentral.

En annen rindaling, Jo Ranheim, var hyret inn som musikalsk leder.

Nå Kor spilte tre forestillinger heime på Løkken , før rindalingen i koret, Jon Erik Grøset, fikk anledning til å spille på sin heimebane – i Torshall – sist lørdag.

Jon Erik har også en fortid i Rindalsrevyen, blant annet med Ola Bakhalda, som han sjøl har diktet opp. Vi har blant annet friskt i minnet hans oppdrett av knott, og det skal en anselig mengde knott til før du har nok til en knottburger.

Ellers var sangstemmen til Jon Erik mye benyttet i revyviser – ofte med tekster han hadde skrevet sjøl.

«Trønderball – from Rindal with love» var ført i pennen av Nå Kors egne skribenter – deriblant Meldal-ordfører Are Hilstad – som skrev seg inn i en rolle som seg sjøl da musikalen skulle framføres – og han blant annet fikk ønske rindalingen velkommen til å bli trøndere.

Og hva med James Bond-pikene? Eller Jens Bolme-pikene i dette tilfellet.

Det har vært en tendens til at den første James Bond-piken i filmen har blitt drept, og det var jammen nære på i denne forestillingen også, da både Jens Bolme og Jens Bolme-piken datt i Raudbekken.

Jens Bolme-piken var for øvrig spilt av kona til Jon Erik, Kristine. Om hun ikke ble drept av å falle i bekken, ble hun i alle fall vill og våt, som Bond-piker gjerne er.

Ble du på en måte headhuntet til denne rollen?

– Ikke riktig. Jeg er jo medlem i Nå Kor da, og grunnen til at jeg ble med, var nok dels at Kristine allerede var medlem. Når det er sagt, var jeg vel headhuntet til ei Vømmølforestilling med Nå Kor mens jeg fortsatt bodde på Rindalsskogen.

Men når vi følger deg på Facebook, får vi inntrykk av at livet for en stor del består av fiske?

– Ja, jeg har jo fisket helt siden jeg lærte å gå, og med den jobben jeg har, tenker jeg mye på fiske året rundt. Jeg har 80 prosent stilling i LTS Flyfishing og de resterende 20 prosent ved Intersport på Løkken – som for øvrig blir Sport 1 nå. Jobben består mye av å forberede og forbedre fiskeutstyr gjennom vinteren.

- Det er svært å jobbe blant annet sammen med Trond Syrstad som designer fiskestenger i verdensklasse. Stengene blir så produsert i Sør-Korea. Om sommeren selger jeg både fiskeutstyr og laksefiske gjennom guiding i Orkla. Jeg driver Orklaguiden om sommeren. Da er jobben å gjøre ledig kapasitet i elva tilgjengelig for allmennheten på oppdrag fra elveeierne.

Hva er hemmeligheten for å få storlaksen?

– Det har sjølsagt med flaks å gjøre, men jeg prøver jo å formidle overfor laksefiskerne at erfaring også spiller en rolle. Slik sett er det greit å ha med seg en guide som er kjent i elva. Det virker som utenlandske fiskere er mer oppmerksomme på dette, mens det er litt tyngre å selge inn tjenester til norske fiskere. Internett og laksebørs gjør at det har blitt så enkelt å følge med på hvor laksen biter. Dette bidrar til å gjøre markedet litt mer usikkert for oss som tilbyr tjenester og formidler salg av fiskekort. Når laksen er på bett i Orkla, kommer fiskerne hit, men så drar de like gjerne til Namsen hvis de ser at fisket er godt der.

Fiskere har alltid noen gode historier på lager. Har du noen?

– Jo, jeg kan fortelle om da jeg guidet en laksefisker fra Korea i fjor sommer, og han kom med forespørsel om muligheten for fersk sushi. Jeg tok kontakt med fiskere langs elva via mobil, og ba dem si fra hvis de tok laks. En av fiskerne ringte på igjen ganske fort – faktisk mens han fortsatt kjørte en laks. Han lurte på om størrelsen på halvanna til to kilo kunne passe. Vi kjøpte laksen av ham, og fikk nedover kokken fra Aunan gård, og en halv time etter at laksen hadde kommet på land, kunne koreaneren – meget fornøyd – innta fersk sushi. Jeg kjente litt på at jeg hadde ytt god sørvis da.

Kribler det allerede nå med tanke på årets sesong?

– Nja, jeg tenker jo alltid laksefiske, men er nok litt ekstra spent på årets sesong. I fjor ble det et bra år med mye mellomlaks, noe som kan tyde på at vi får et storlaksår denne sommeren. Hvis det kommer på land en god del storlaks tidlig i sesongen, vil dette være positivt for businessen ved at fiskerne strømmer til Orkla.