Næringssjef ved Surnadal kommune, Harald Bredesen, synes det var et utrolig lykketreff at "Smaken av Indre Nordmøre" inntar Nordmørsby'n akkurat på sesongstarten for Tippeligaen, og ikke minst at KBK tar imot Molde til et drabelig lokaloppgjør.

Dette skulle borge for ekstra liv og røre i Kristiansund den 1. april.

– Helga ble jo bestemt allerede i november, før kampoppsettet for Tippeligaen var klart, sier han.

Bredesen opplyser at i år er det næringslivssamarbeidet mellom Surnadal og Sunndal – Su-Su-samarbeidet, som står som arrangør for "Smaken av Indre Nordmøre".

- Smak kan jo være så mangt, og omfatter her både lokalmat, næringsliv og kultur, påpeker Bredesen.

Surnadal vil profilere blant annet Vårsøghelga, mens Sunndal vil vise fram både Lady'n og Sunndalskonferansen.

Lokalmatprodusenter fra Rindal i nord til Sunndal og Halsa er invitert til å ha stand i teltet på torget i byen – dette i samarbeid med Den gode maten og Britt Grete Moen.

Su-Su-samarbeidet har lagt inn møte i programstyret denne dagen med både ordførere og rådmenn fra de to kommunene til stede. I den forbindelse skal møtedeltakerne også delta på torgdag, få med seg en utrolig spennende fotballkamp – før de avrunder dagen med kritikerrost hyllest til David Bowie i Braatthallen.

Det har klaffet slik for denne Indre Nordmøre-dagen i Kristiansund at cirka annethvert år har de kunnet by på hyllestshow. I 2013 var Pink Floyd, i 2015 Bruce Springsteen og nå altså David Bowie.

Rune Dalager er en av flere primus motorer for disse hyllestene og gleder seg ekstra i år med det livet som blir i byen i forbindelse med det historiske lokaloppgjøret mellom KBK og Molde.

– Jeg håper en god del av dem som er på stadion vil avrunde kvelden med en konsert i Braatthallen med en hyllest til David Bowie, sier han.

Skjønt avrunde og avrunde – hvis KBK slår Molde i serieåpningen, vil nok festen fortsette til langt inn i de små timer.

Men kanskje vil også Molde-fansen benytte anledningen til å få med seg en hyllest til en stor stjerne før de drar heim til Romsdalsbyen. KBK-fans og Molde-fans er én ting, men Bowie-fans lar seg nok ikke stoppe av slike grenser som fotballen setter.

– Vi har ellers veldig godt samarbeid med Surnadal kommune og Su-Su-samarbeidet som står for torgdagen i år – samt at vi har god støtte også i lokalt næringsliv – både på heimebane og i Kristiansund. Uten slik støtte, ville det ha blitt krevende å få til en slik oppsetning, sier Dalager.

Med så mye folk som det blir i byen denne dagen, vil det sikkert være mulig å gå i overskudd bare på billettsalg også.

– Poenget for oss er jo ikke å tjene så mye penger på dette, men å få spilt denne konserten for flest mulig, sier han.

For dem som ikke har fått tak i billett til fotballkampen, er det nok for seint , men uansett vil det helt sikkert være verdt turen også for surnadalinger, rindalinger, Halsa-bygg og sunndalinger å få oppleve stemningen i Nordmørsbyen akkurat denne helga – samtidig som de får et gjenhør med David Bowies musikalske univers.

Konsertstarten er satt noe ut i tid for at fotballpublikum skal rekke å få den med seg.