Samtidig med at Fylkesmannen i Møre og Romsdal ber Halsa kommune forholde seg til fylkesmannen i Sør-Trøndelag når det gjelder den videre sammenslåingsprosessen med Hemne og Snillfjord, får han klager på kommunal saksbehandling om saken i retur.

Rådmannen i Halsa sender avgjørelsene om ikke å ha ekstraordinært kommunestyremøte til krevd dato og avgjørelsen om ikke å behandle en interpellasjon i et ekstraordinært kommunestyremøte til Fylkesmannen for lovlighetskontroll.

Klagene kommer som følge av at kommunen ikke etterkom et krav fra en tredel av kommunestyrerepresentantene i desember i fjor om et ekstraordinært møte om kommunesammenslåing innen nyttår.

Det ekstraordinære kommunestyremøtet blei avholdt på nyåret. Der opprettholdt kommunestyret sitt flertallsvedtak om å slå seg sammen med Hemne og Snillfjord uten å ville behandle en interpellasjon.

Lykke til

Aksjonskomiteen for ett fritt og uavhengig Halsa får derimot lagt fram interpellasjonen på møtet torsdag. Men det kan se ut som komiteen kjemper i motvind. Ikke bare er sammenslåingen velsignet av regjering, men også Fylkesmannen i Møre og Romsdal som henviser Halsa til Fylkesmannen i Sør-Trøndelag for det videre arbeidet med sammenslåing.

– Vi ønsker dere lykke til med sammenslåingen, og bistår selvfølgelig om det er noe dere eller Fylkesmannen i Sør-Trøndelag mener vi skal bidra med, skriver prosjektleder Vigdis Rotlid Vestad for kommunereformen hos Fylkesmannen i Møre og Romsdal.

Kjemper videre

I interpellasjonen som behandles torsdag heter det blant annet at i lys av de økonomiske utsiktene forespeilet i hemnerådmannens budsjett og økonomiplan vil en sammenslåing mellom Hemne, Halsa og deler av Snillfjord gi negative følger for Halsa som lokalsamfunn, og det løser ikke kommunenes smådriftsulemper.

– Vi må kjempe videre, selv om ordføreren ikke synes det er noe nytt i interpellasjonen, sier aksjonsleder Einar Vaagland.