Færre søker yrkesfag i Møre og Romsdal. 3634 ungdommer hadde søkt om skoleplass på Vg 1 da fristen gikk ut. Dette er 113 færre enn forrige skoleår.

Fylkesutdanningssjef Erik Brekken tror årsaka til nedgangen er mindre årskull samt en nedgang i tallet på elever som gjør omvalg.

Populært toppidrettsfag

Ved Surnadal vidaregåande skole har de i år 316 søkere til 352 skoleplasser, og vi ser at studiespesialisering har hele 57 søkere til 56 plasser. Tilbudet om toppidrettsfag kan nok være medvirkende til den store ansøkningen her. Fra før inneholder faget fotball, styrke og utholdenhet og taekwondo, og utvides kommende år med håndball hvis tilstrekkelig mange elever velger det.

Ellers ser vi at Bygg- og anleggsteknikk er overfylt med 18 søkere til bare 7 plasser. Også Helse- og oppvekstfag har mange søkere - 38 søkere til 30 studieplasser. På andreåret er det overflod av søkere både til Helsearbeiderfag og til Barne- og ungdomsarbeider.

Påvirkes av jobbtilbud

Ansøkningen bærer preg av hvilke tilbud som finnes i det lokale næringslivet - som at Sunndal vidaregåande skole har 18 søkere til 14 plasser på Elektrofag og ellers 14 søkere til de 14 plassene på Kjemiprosess på Vg2.

I Sunndal er det 288 søkere til i alt 311 studieplasser ved den videregående skolen.

Også Sunndal har overflod av søkere til Helse- og oppvekstfag med 28 søkere til 15 plasser på Vg1.

Tingvoll vidaregåande skole har 96 søkere til 141 studieplasser. Helse- og oppvekst har 7 søkere på 4 plasser, mens idrettsfag har 16 søkere til 14 plasser på Tingvoll.