- Ja, vi er klar over at den elendige vegstandarden ikke er vår feil, men vi føler oss ille til mote overfor pasientene og føler trang til å be dem om unnskyldning for de verste humpene og stikkrennene, sier Bettina Røen Helgetun på Rindal-ambulansen.

Torsdag ettermiddag møtte vi henne og Marthe By etter en ny tur med pasient til Orkdal sjukehus - på helt forferdelige veger.

Spesielt over Rindalsskogen og noen strekninger på Trøndelagssida er det ille.

- Vi synes det er pinlig. Det dreier seg om sjuke folk, og de fortjener bedre enn dette, sier Helgetun.

Marthe By påpeker at hun er relativt ny ved Rindalsambulansen, men at hun begynner å lære seg hvor hun må sakke ekstra på for å mildne de verste ubehagelighetene for pasientene bak i bilen.

- Rett som det er kjører vi pasienter som det haster med, men på slike veger er vi bare nødt til å ta hensyn til forholdene, sier hun.

Tar ikke trafikkmengde på alvor

Ordfører Ola Heggem er en av dem som har mast ofte og mye om standarden på fylkesveg 65, men forteller at han faktisk har opplevd å bli beskyldt for rope "Ulv, ulv!" når han har klaget på vegstandarden.

- Det virker som man ute på fylket har tungt for å ta inn over seg trafikktallene over Rindalsskogen. Dette er faktisk den nest mest trafikkerte vegen ut av fylket, og den mest trafikkerte mellom Møre og Trøndelag, understreker han.

Han påpeker at ambulansen stort sett kjører enten fra Surnadal eller Rindal til Orkdal, mens det meste av tungtrafikken går langs fylkesveg 700 til Berkåk og E6, og understreker at det er ikke bare gjennom Rindal det er dårlig veg, men også på Trøndelagssida.

Ett vogntog hvert 3. minutt

Da vi kontaktet ambulansen, fikk vi til svar at de snart var på veg tilbake fra Orkdal til Rindal, og gjorde avtale om at vi kunne møte dem på Rindalsskogen der asfalten er ekstra slitt og stikkrennene er ekstra mange.

Vi tilbrakte ventetida med å ta bilder av storbiler i humpete fart over stikkrennene. I løpet av en liten time tok vi bilder av 17 vogntog, skapbiler og busser - og lot noen av dem passere uten å ta bilder. Det blir i overkant av 20 storbiler i timen mellom klokka 13 og 14 en torsdag ettermiddag. Det vil si i snitt én storbil hvert tredje minutt.

Vi kommer tilbake med mer omfattende sak i Driva på onsdag.