Mikkelsen Maskin og Vibo får ja på sin søknad om å bygge ny betongstasjon på Syltøran. Stasjonen blir bygd på eiendommen til Mikkelsen Maskin.

Selskapene søker om å bygge ny stasjon siden sandsiloene i vinter raste sammen på den gamle. Per nå er det midlertidig drift ved det gamle anlegget.

Hovedutvalget for teknikk, miljø og næring gir dispensasjon fra byggeforskriftene på Syltøran for den nye betongstasjonen. Siloene får bygges med inntil 22 meters høgde i området med generell byggehøgde på 12 meter. Politikerne mener det er bra for de involverte selskapene og næringslivet i Surnadal å ha en betongstasjon i bygda.

– Samla sett blir fordelene ved å gi dispensasjon vurdert å være høgere enn de negative konsekvensene ved tiltaket, mener hovedutvalget for teknikk, miljø og næring.

Hos Mikkelsen Maskin får Driva opplyst maskinentreprenøren er glad for vedtaket. Mikkelsen Maskin ønsker å være med å utvikle betongproduksjonen i Surnadal.

Det jobbes nå med å få aksjonærer til et nytt driftsselskap på plass. Det er i dag Vibo Betong som driver betongstasjonen. Håpet til Mikkelsen er å være i drift med ny stasjon og nytt selskap etter ferien.

- Håper å få til videre drift av betongstasjon for det trengs i dalføret, sier daglig leder Rolf Kvernberg i VIBO.

Selskapet vurderer videre drift i en slitt stasjon som ikke lar seg vedlikeholde opp mot å investere i en ny. VIBO håper de som er interessert i å tjene penger på betong blir med i det nye selskapet.