Gruppa med Benjamin Lund Paulsen, Iver Berg, Eskil Andersen og Kristian Hauglann Talgø overbeviste juryen i innovasjoncampen ved Surnadal ungdomsskole.

Tross at juryen med Mette Sæter Ormset (Sunndal næringsselskap), Iren Sæterbø (SIV Industriinkubator) og Tormod Ellingsen (Halsa Næringsforening) mente at gruppa har en jobb å gjøre med presentasjonen før de framfører sin oppgave på fylkesfinalen, var den praktiske løsningen såpass overbevisende at det holdt til å gå helt til topps.

Seriøse oppgaver fra næringslivet

Sju grupper hadde fått sine oppgaver - fra Svorka Energi som ønsket å få laget en video som kunne lokke ungdom til yrke som energimontør og energimontørlærling - fra Nettverk Nordmøre som ønsket å få presentert Drømmeskolen. Denne gruppa leverte en løsning som kombinerte teknologi med fysisk fostring, noe juryen likte godt. De trakk også fram at gruppa hadde en god presentasjon, samt at de hadde truffet mange av punktene i oppgaven godt. Dette brakte dem opp på en andreplass med 2.000 kroner i premie.

Fra Føniks Vask og Rens fikk de i oppgave å lage en brosjyre basert på en markedsundersøkelse - fra Surnadal kommune som ville vite hva ungdommene så for seg med ny ungdomsklubb -

Vant med rørspill

Fra Pipelife som hadde gitt to oppgaver. Den ene gruppa ble medt om å synliggjøre jobbmuligheter i produksjonen og administrasjonen i Pipelife og spesielt om hvordan gruppa ville vise ungdomsskoleelever hvilke muligheter som finnes i Pipelife Norge.

Den andre gruppa ble bedt om å lage en konkurranse basert på rørdeler fra Pipelife. Det var altså denne gruppa som vant, og først og fremst fordi de hadde laget spillet på en vegg av MøreRoyal-panel og slik kunne synliggjøre akkurat hvordan spillet virker.

- For oss var det et poeng at vi ønsket å lage noe praktisk og ikke en presentasjon på Powerpoint eller et PC-spill, sier gutta i gruppa. Isteden ble det altså et PVC-spill der det er om å gjøre å bli først ferdig, for så å tømme en mengde vann gjennom de sammensatte rørdelene uten at det lekker.

Krevende for juryen

Den sjuende gruppa hadde fått sin oppgave fra Thon Vårsøg hotell basert på ønsker fra ungdommen om hva de kunne tenke seg av arrangement og tilbud for barn og ungdom på hotellet og kulturhuset - og hvordan dette best skal markedsføres.

Gruppa hadde brukt fantasien godt og kom med mange gode forslag - ungdomsquiz, party, diskotek, premierefest etter film på kammerset - og mye annet som kunne skape aktivitet i rom på hotellet som er lite brukt midt i uka. Blant annet skulle det være mulighet for å samles og gjøre heimeleksene sammen.

Løsningen brakte gruppa opp på en tredjeplass.

Juryen presiserte at de hadde hatt en vanskelig jobb, i og med at gruppene hadde jobbet såpass godt med sine oppgaver.