Kristoffer Berset, Surnadal IL befester andreplassen i Sparebank 1-cup etter knusende seier på 10 kilometer fri teknikk på heimebane på Nordmarka lørdag. Med tida 26:56,1 var han bortimot 2 minutter raskere enn nærmeste konkurrent.

- Jeg hadde en god følelse i dag, og tross mildvær og regn var det veldig fine løyper, sier han.

Håkon Skaanes, Strindheim, hadde avgjort cup-en allerede før helga, og stilte ikke til start på lørdag. På søndag er det duathlon med skibytte og da er både Berset og Skaanes på plass i det aller siste rennet i årets Sparebank 1-cup.

I herrer senior var Mathias Rundgreen, Byaasen Skiklub i en klasse for seg. Seks løpere stilte til start, med Hallvard Løfald, Rindal IL, ut som første løper og med Rundgreen som siste startende i klassen.

I mål hadde Byaasen-løperen distansert samtlige seniorløpere - inkludert Hallvard Løfald - og var først i mål. Løfald ble nummer to - 2:52 etter Rundgreen og med Gjermund Løfald, Rindal, på tredjeplass.

Jonas Aasbø, Surnadal IL, gikk inn til 4. plass i klasse M19/20 år, og kommenterer at det føles veldig godt å få til et bra løp etter en vinter med mye sykdom og altfor lite trening.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på neste sesong - som førsteårs senior, sier surnadalsløperen.

I kvinner senior måtte Berit Mogstad, Strindheim, se seg slått av Julie Myhre, Byåsen IL. I Sparebank 1-cupen sammenlagt gikk de begge bare for æren siden de ikke har nok løp bak seg til å samle tilstrekkelig med poeng.

I K19/20 år kikket første startende, Alise Einmo, seg tilbake for å se om et godt løp kunne holde til seier. Det kunne det ikke, for bak kom Ingeborg Eide - halvt rindaling fra Byåsen - halsende og slo henne med drøyt 10 sekunder.

Hedda Aasbø gikk også for å sikre andreplassen sammenlagt i klasse J14 år, og var særdeles fornøyd med å komme foran cupleder Ingrid Beate Østbyhaug, Tydal, med tre sekunder. Aasbø endte på tredjeplass lørdag. I denne klassen viste også Mali Eidnes Bakken, Rindal IL, at hun har fått opp farten denne sesongen og endte som nummer 6, bare 23 sekunder etter vinner Mabel Ovedie Herskedal Amundsen fra Byaasen Skiklub. Det er tett i toppen i denne klassen med 20 løpere på startstreken.

En annen rindaling som viste seg fram var Erik Løfald i klasse G15 år med en 5. plass av 23 startende.

Mali Einmo og Ane Mogstad ble henholdsvis nummer 4 og 5 i klasse K17 år.

Vi kommer tilbake med oppsummering av Sparebank 1-cup og resultater fra begge helgas renn på Nordmarka i Driva på onsdag.