- Men det betyr ikke at vi drar til Orkanger for å tape tirsdag kveld. Vi er enige om at vi skal avslutte med stil, sier spillende trener Malin G Løset.

Serieavslutningen foregår nemlig på bortebane mot Orkanger 3 - hvilket på langt nær blir noe walkover siden Orkanger 3 har slått både Bjugn 2 og Ålen på heimebane de siste kampene.

Søndag ettermiddag trengte Rindal 1 poeng mot Rennebu i Rindalshuset for å sikre opprykk til 4. divisjon. Som så mange ganger tidligere denne sesongen ble begge poengene igjen i Rindal.

Det var ikke noe dårlig lag de møtte. Halve førsteomgangen gikk og det sto fortsatt 4-4. I hver sin ende av banen sto keeperne Maren Halgunset for Rindal og Laila Svahaug for Rennebu og stengte begge målene helt.

Rindalingene fant ut at vridde skudd ikke bet på Rennebu-keeperen, og kom til at de måtte forsøke å skyte rette skudd. Det virket, og rindalingene fikk hull på byllen. Sakte, men sikkert dro de i fra, og mens Maren Halgunset fortsatt holdt buret reint, måtte Svahaug slippe inn et og annet mål. Det sto 10-4 til pause.

Det skal sies at Maren Halgunset hadde god hjelp av et bastant forsvar som presset rennbyggen til å gjøre feil, hvilket rindalingene visste å utnytte. Sjøl om Svahaug fortsatte med høy redningsprosent, måtte hun slippe noen skudd bak seg.

Da sirena gikk for full tid, sto det 22-11 i målprotokollen, ingen spesielt målrik håndballkamp altså, men det var i alle fall klart at Rindals håndballkvinner er klare for spill i 4. divisjon neste år.

- Ja, nå ble det opprykk, sier en meget fornøyd spillende trener Malin G Løset.

Da hun hadde problemer med å score på Rennebu-keeperen, tok en annen Malin ansvar. Malin Bjørnås ble stående med ni nettkjenninger til slutt.

- Vi er veldig fornøyd med å ha klart det som var målet vårt for sesongen, nemlig å rykke opp til 4. divisjon, sier Rindal-treneren.

- Og så blir det noen prestisjefylte lokaloppgjør mot Surnadal neste sesong.

- Ja, det gler vi oss til både vi og surnadalingene, sier Løset.

Kampfakta:

5. divisjon kvinner, Rindalhuset.

Rindal - Rennebu: 22-11 (10-4)

Rindals lag: Maren Halgunset, Reidunn Kristine Grytbakk, Malin Bjørnås (9), Eline Romundstad (1), Maren Trønsdal Lund, Ida Moen, Malin G Løset (3), Nelly Skjølsvold, Ida Julie Løset, Kamilla Bakk Solligård (3), Beate Løseth Halsetrønning (1), Åse Børset (1) og Gro Anita Bolme (4).