I fjor høst fikk kunstgrasbanen i Eidsvåg nytt dekke. Kostnaden kom på 3,5 millioner kroner. Baneeier Nesset kommune regner med å få tilbake rundt en tredel av summen som spillemidler. Snart kommer også en ny tribune på plass. Kommende fredag åpnes den nye Nessethallen. Kjetil Samuelsen og Trygve Jakob Aasen i idrettslaget gleder seg over kommunens friske satsing,

– Håper på nytt utstyr

Kommunen har bra kontroll på sommervedlikeholdet på kunstgressbanen. Det er bestilt en del nytt utstyr til dette. Samuelsen og Aasen mener kontrollen ikke like god når det gjelder vintervedlikeholdet. De viser til at det er politisk bestemt at banen skal være åpen også i vintermånedene. Det har den vært i vinter, takket være dugnadsinnsats fra idrettslaget. De hadde ønsket seg sterkere medvirkning fra kommunen på vintervedlikeholdet.

– Vi har lånt brøytetraktor traktor fra Felleskjøpet. Dette har fungert godt i vinter, men vi kan ikke satse på at dette er noe som kan videreføres til neste vinter, sier de to.

De håper kommunen kan kjøpe inn nødvendig utstyr og få på plass en vedlikeholdsansvarlig som kan ha ansvaret for banen hele året i kombinasjon med Nessethallen.

– Det er veldig mange barn og unge som bruker banen. Når det gjelder dugnad hadde vi gjerne sett at besteforeldregenerasjonen kommer mer på banen. Der er det mye kompetanse og folk som kan ha tid til dette, sier de to.

– Har ikke penger

Kulturleder Turid Øverås sier hun er kjent med at idrettslaget ønsker at kommunen tar et sterkere grep om vintervedlikeholdet.

– Utstyret vi har er ikke godt nok. Med det nye dekket på plass er det nødvendig med ekstra godt utstyr. Idrettslaget har kjøpt snøskjær og har sørget for lån av traktor. Det er prisverdig. Vi mangler en fres som kan frese snøen og gummegranulatet som er brøytet ut på kantene tilbake på banen. Det er bevilget 100.000 kroner til kjøp av nytt sommerutstyr. Vi har rett og slett ikke penger til å kjøpe nytt vinterutstyr nå. Dette skal vi forsøke å få inn på budsjettet for neste år, sier Øverås.