Det er fjerde året på rad at kulturtjenesten og Sunndal idrettsråd går sammen og inviterer til idrettsgalla.

Fem priser skal deles ut når idrettsutøvere skal æres, ildsjeler belønnes og idretten hedres på en helaftens festkveld i Støgu i kulturhuset.

Et omfattende arbeid har vært lagt ned for å komme fram til nominerte og prisvinnere. Lag og foreninger har vært invitert til å komme med forslag, og en egen jury – bestående av Helge Kristiansen og Hanne Asp fra idrettsrådet, Ole Magne Ansnes og Siv-Grete Sponås fra kulturtjenesten, samt Egil Knarvik som i juryen representerer genuin idrettsglede og engasjement i lokalsamfunnet – har vurdert disse sammen med egne forslag.

I to kategorier har juryen nominert kandidater med bankende hjerter for lokal idrett.

De nominerte i klassen Årets Ildsjel 2016 er:

Skøytegruppa i Driva Idrettslag.

Hilde Nilsen i Sunndal Håndball.

Zakki Børset, for innsats i fotballen både i Kvass/Ulvungen og Sunndal Fotball.

De nominerte i Åpen klasse er:

Stig Oldervik: For egne prestasjoner innen idretten kettlebell, samt for innsatsen han legger ned i Bootcamp til inntekt for barneavdelingen ved St. Olavs Hospital. Han er også med på å skape treningsglede i hverdagen for mange.

Elin Solhem: I fjor landet hun NM-bronse i Athletic Fitness. Det ligger enormt mye innsats bak en slik prestasjon.

Det deles også ut priser i kategoriene Årets idrettsutøver/lag og Årets talent.

Hedersprisen skal også deles ut for 2016.

I disse kategoriene har juryen valgt å ikke nominere kandidater.

Prisvinnerne får foruten heder og ære en flott plakett som Rita Wærnes har laget, med navn inngravert. Noe å sette på peishylla, noe å glede seg over, å være stolt over.

Det skal bety noe å være blant nominerte og prisvinnere under idrettsgallaen. En anerkjennelse som skal bekrefte at det den enkelte driver med, har en verdi, at det er av betydning, understreker Ansnes og Sponås. At nominerte og prisvinnere opplever det slik, har de sett på tidligere idrettsgallaer.

Arrangementet på kulturhuset er åpent for alle. MOT er invitert til å holde inspirasjonsforedrag, og det serveres også både kulturinnslag ved Kim Andre Rønningen og Ricky Senn, og toretters middag. Det pleier å være god stemning under arrangementet, og i fjor ble flere sittende utover kvelden for å fortsette den gode praten.