Rindal MC-klubb er en relativt liten klubb med rundt 50 medlemmer – dog ikke er så liten i forhold til innbyggertallet.

Klubben begynner å få lang erfaring i å arrangere MC-messer i Rindalshuset – den første messa ble arrangert i 1999 – og ivrige MC-folk og andre skuelystne har strømmet til fra distriktet fra Kristiansund til Trondheim.

Nå er det duket for den sjuende MC-messa, som for øvrig er flyttet fram en måneds tid.

Tidligere har arrangementet vært i slutten av april, delvis med fint vær som har fristet mange til å ta ut sykkelen og kjøre til Rindal.

– Vi får nok færre motorsyklister og færre sykler utstilt på plassen foran Rindalshuset, men til gjengjeld kan det være et bedre tidspunkt for dem som har stand innendørs, sier Svein Halsetrønning.

Nye og gamle sykler

Det er jo en kombinert MC- og fritidsmesse dette, og vi kan møte utstillere med fritidsklær og utstyr for jakt og fritid. Bekledning for MC-turen er sjølsagt også å finne her.

Ellers vil vi ha utstillere med siste nytt av motorsykler både av det lette og tunge slaget der de mest kjente MC-merkene vil være representert. Som styret i klubben påpeker, er dette ei bedre tid for utstillerne å komme til Rindal før selve MC-sesongen starter for fullt.

Som tidligere år, vil det også bli utstilt veteransykler av alle slag, i år med en ny vri. Klubben har oppfordret medlemmene til å bringe med gamle bilder, med en utstilling kronologisk fra hvert tiår – med sykkel, fører og bilder fra tida da sykkelen var ny.

Ambulanse med førstehjelp

Trafikksikkerhet har alltid vært viktig når klubben arrangerer messe, og i år har de invitert Surnadalsambulansen til Rindalshuset.

Hva gjør du hvis du finner en skadet motorsyklist liggende på vegen og du er førstemann på ulykkesstedet. To mann fra ambulansen vil vise oss hvordan det skal gjøres.

Og som alltid er det lagt opp til ei familievennlig messe, der folk i alle aldre kan rusle rundt og se på sykler og utstyr til MC, villmark og fritid - og treffe kjentfolk og slå seg ned ved et av bordene og ta en kaffekopp.

Det blir nemlig salg både av varm mat, kaffe og kaker, med god mulighet til å bruke dagen i Rindalshuset.

Dagen avsluttes med messepub på 3 Venner om kvelden.