Sunndal åpnet sesongen med å slå Træff 2 hele 7-1 hjemme på kunstgressbanen på Sande søndag kveld.

To mål fra Petter Blekken Melkild og Erik Ruud Ramsli drepte i realiteten kampen etter bare tjue minutter. Træff 2 kom seg aldri opp på hjemmelagets nivå. Selv er trener Torgeir Ruud Ramsli mellomfornøyd.

- Vi scoret tidlig, og så kom 2-0 også ganske kjapt. Det ble en ro i laget. Men det var ikke noen stor prestasjon. Ganske effektivt, sier Ruud Ramsli.

Mens luften gikk ut av moldenserne, fortsatte Sunndal å styre kampen på eget gress.

Erling Farstad Fredriksen økte til 3-0, Chrisander Nyland var klinisk alene med keeper da han la på til 4-0, og Sander Resell Grimelid satte inn 5-0 med et utsøkt skudd.

Tre mål på sju minutter. Typisk Sunndal - på sitt beste. Effektive. Gode.

Kriging i snøbygene

Tett snødrev i andreomgang gjorde at finspillet uteble. Men så fort snøen forsvant igjen, kom også flere scoringer.

Først ved et skudd fra John Jørgen Gridseth Hafstad. Og så dukket Brage Hauglann-Talgø opp etter en retur.

Like før slutt fikk Træff 2 med seg et reduseringsmål, men seieren var aldri truet for Sunndal. Den ble sikret i løpet av første omgang.

Det neste store fra Sunndal?

18-årige Chrisander Nyland har levert mål etter mål for aldersbestemte lag i Sunndal, og kom inn som et friskt pust på A-laget i sesongavslutningen i fjor. Han har vært god i treningskampene i vinter, og scoret nå i serieåpningen mot Træff 2. Sunndal har oppfostret flere gode spillere opp gjennom årene.

Ruud Ramsli mener angriperen har noe eget - noe som få andre unge spillere har i seg.

– Han er veldig pågående og rask. Litt frekk i stilen. Litt uvant for de unge spillerne. De er kanskje litt mer forsiktig, men han er litt motsatt. Han legger igjen respekten i garderoben og tråkker til selv om han møter litt eldre og større midtstoppere. Det har jeg veldig sansen for, avslutter han.