Både Egil Magne Hammervold og Leif Gravem gikk ut i sol og vindstille. Men det endret seg fort. Bare det å finne igjen sin egen blink, ble en stor utfordring.

- En ting er at sikten ble veldig dårlig, men vinden tok i kroppen på det første kneholdet. Jeg var på ingen måte sikker på at jeg skulle få anvist fullt hus på den serien, forklarte Leif Gravem.

- Det ble heller ikke bedre da vi kom til langholdet på 365 meter. Det var en stor utfordring å finne igjen skiva. Jeg skjøt på skive 14 og måtte telle inn fra høyre foran hvert skudd. Men fortsatt var jeg ikke sikker på at jeg skjøt på min egen side, la Egil Magne Hammervold til.

Tredje best i det samme laget, var Ivar Waag fra Surnadal med 28 treff på den innledende runden. Etterpå vant han finalen i eldre junior.

Forholdene tatt i betraktning ble det levert mye god skyting og deltagelsen fra vårt området var framfor alt meget bra, til tross for relativt store avstander til Vartdal på Søre Sunnmøre.

Grovfelten ble til slutt vunnet av Anita Lystad fra Hovdebygda og Ørsta som dermed tilførte Søre Sunnmøre en etterlengtet triumf, høyst sannsynlig den første noen gang i følge lokale statistikkeksperter.

Fem skyttere sluttet på 30 treff innledningsvis. Anita Lystad (42/5) vant foran Leif Gravem (42/4) og Egil Magne Hammervold (41/2). Hanne Waag fra Surnadal endte på en glimrende sjuendeplass (39/2).

Vi kommer tilbake med fyldig dekning med tekst og bilder i papirutgaven onsdag.