Formannskapet i Rindal tar for seg området Hov/Lykkja for utbygging av nye sentrumsnære boliger.

Hov/Lykkja ses på som det mest aktuelle området for konsentrert boligbygging i Rindal sentrum, og kommunen har i ny reguleringsplan fra 2015 lagt føringer for hvordan dette kan løses.

Det er klart at kommunen ønsker ikke sjøl å være utbygger, men vil heller legge til rette for at private utbyggere kan finne området interessant.

Etter en viss pågang fra interesserte både potensielle utbyggere og boligkjøpere, kalte kommunen 31. mars i år inn til et samrådsmøte med mulige utbyggere. De som møtte var VIBO Entreprenør, RindalsTre/R-T Eiendom, Pre-Bo Bygg, Gåsvand Eiendom og Rindal Sparebank. Flere utbyggere var i utgangspunktet invitert.

I møtet ble det orientert om bolig- og tomtesituasjonen i bygda, sett fra kommunens side samt særdeles om Hov/Lykkja og reguleringsplan for området. Det ble også drøftet hva som må til for at utbyggere skal fatte interesse for å bygge her. Til slutt ble det gjennomført befaring på Hov/Lykkja.

Det ble konstatert at markedet for leiligheter har vært trått i Rindal, og at dette er noe som krever modning både blant utbyggere og boligkjøpere. Det gjelder å få folk på trua til å selge enebolig for å få et enklere liv.

Ordfører Ola Heggem sier at kommunen må være innstilt på at de kan måtte ta høyde for at eventuelle utbyggere vil ønske å ha solgt leilighetene før bygging kan starte.

- Ut fra interessen som er signalisert for området både av boligkjøpere og utbyggere, har jeg tro på at en utbygging kan komme i gang ganske fort. Når det er sagt, har formannskapet lagt inn et punkt om estetikk i vedtaket - at politikerne må få anledning til å godkjenne byggeplaner før byggestart. Vi ønsker også å sikre best mulig utnyttelse av området, sier Heggem.

Formannskapet endte på følgende vedtak:

Rådmannen og ordføreren får i fellesskap fullmakt til utforme og lyse ut en åpen konkurranse om disponering av området Hov/Lykkja til konsentrert boligbygging i privat regi.

Utlysinga er ment å ende i en eller flere avtaler om salg av tomtegrunn. Avtalene må godkjennes av formannskapet.

Utlysinga bør åpne for at kommunen forplikter seg til å rive Hov for egen regning. Det kan settes krav til framdrift og minstepris for salg av grunn.

Viktige momenter for å avgjøre konkurransen er helhetlig utnytting av tomta, estetikk og tilpasning til lokalmiljøet, tilbudt tomtepris og eventuelle krav til kommunal medvirkning.