Danielsens scoring kom etter en dødball på overtid i andre omgang. Ballen ble slått langt mot bakerste stolpe. Der raget midtbanespilleren høyest og fikk headet ballen forbi keeper og bort i det lengste hjørnet. Dermed endte det med 1-0 og seier i sesongens første bortekamp for Torgeir Ruud Ramsli og Co.

- Det var en lettelse. Første omgang er skikkelig svak. Men i andre omgang bestemte vi oss for å gå ut og rette opp inntrykket fra første omgang. Og det greide vi, forteller Ruud Ramsli til Driva.

Stanget mot Frei-muren

Det ble en ordentlig slitekamp for Sunndals del. Første omgang var ikke mye å skrive hjem om ifølge Sunndal-treneren. Det var jevnt og tett. Mye av grunnen var nok det at de selv ikke var i nærheten av toppnivået.

Laget hevet seg riktig nok etter pausepraten, men slet med å bryte ned Frei-forsvaret. Som han selv sa etter den knusende seieren over Træff 2 i første serierunde, så er det forbedringspotensiale i laget når det gjelder å spille mot etablert forsvar.

- Selv om vi ikke scorer, så trykker vi voldsomt på og har mange dødballer og innlegg. Men keeperen deres står godt, og avslutningene går litt midt på. Det var vanskelig, vi slet lenge, legger han til.

På overtid av andre omgang dukket han opp, Christian Danielsen, høyest blant en klynge av Sunndal- og Frei-spillere, og stanget inn den viktige scoringen. Sunndal har dermed seks poeng etter to seriekamper.

– Det er veldig deilig, ikke minst for guttene, å få den på slutten, for det er stor forskjell på uavgjort og seier, sier Ruud Ramsli.

Ikke overrasket

Før oppgjøret hadde de fire siste møtene mellom lagene gitt 20 mål. Sunndal hadde vunnet samtlige ganske så komfortabelt. I fredagens kamp hadde Frei vært på høyde i første omgang med et Sunndal på lavgir, samt at de kun var noen sekunder unna å få med seg ett poeng.

- Ble du overrasket over Frei?

- Nei, det var som forventet. Det var i stedet vi som ikke var helt på vår vanlige standard. Frei var som forventet. Jeg visste hvordan de var. Keeperen står veldig godt. Klart, hvis vi får mål tidlig i andre omgang, så tror jeg kanskje at det hadde blitt noen flere mål, forklarer han.

KFK på Sande

Seieren gjør at Sunndal holder følge med KFK og Averøykameratene, som begge også vant sine kamper fredag, i toppen av tabellen. KFK slo Surnadal hele 7-0 hjemme på Kristiansund stadion, mens AK til slutt vant 3-2 over Vestnes Varfjell etter at sistnevnte hadde ledet både 1-0 og 2-1 i løpet av kampen.

Neste fredag venter nettopp KFK på Sande for Sunndal. Først da får Sunndal-treneren virkelig se hvor laget hans står i forhold til opprykkssrivalene.