Pipelife Norge passerte i 2015 den magiske grensa på en milliard i omsetning. Rørprodusenten melder om økt omsetning 2016 og et godt resultat. Pipelife er likevel ikke rede til å gå ut med de eksakte tallene, men holder seg på en omsetning over milliarden.

– Vi har datoer for når vi offentliggjør regnskapene, og den datoen er ikke der ennå, men jeg kan si så mye som at vi øker omsetninga og får et godt resultat, sier administrerende direktør Kjell Larsen i Pipelife Norge.

Pipelife Norge er Norges største produsent og leverandør av rørsystem i plast. Bedriften er en del av Pipelife-konsernet som er blant Europas ledende produsenter av plastrør og tilhørende deler. Rørene benyttes til vann, avløp, kabelbeskyttelse og elektriske husinstallasjoner. Hovedkontoret med 100 ansatte ligger i Surnadal og selskapet har en fabrikk i Stathelle med 50 ansatte.

Nytt lager

Bedriften er i stadig utvikling både når det gjelder nye produkter, transport og logistikkløsninger. Nylig er leveranser av råmaterialer til rørproduksjonen begynt å komme inn sjøvegen. Bedriften er også klar til å skipe ut mer av sin produksjon via båt når etterspørselen kommer. Surnadal havn er tatt i bruk som midlertidig lagringsplass for rør, men nå ser det ut til at Pipelife endelig kan gå i gang med bygging av nytt lager på fabrikkområdet i Surnadal. Surnadal kommune regulerer området slik at rørprodusenten kan bygge lager med opptil 20 meter i høyden og politikerne godkjenner reguleringa.

– Det er bra at vi får utvikle oss på fabrikkområdet og at vi får tatt i bruk mer moderne og rasjonelle løsninger for lagring, sier Kjell Larsen.

Nye leveranser

Ved hovedkontoret i Surnadal produseres rør opp til 160 centimeter i diameter. Fabrikken i Stathelle produserer rør opp til 3.5 meter i diameter. Rørene fra Stathelle eksporteres til store vannprosjekter over hele verden. Plastrørene i produsert i Surnadal går i hovedsak til prosjekter i Norge og Norden. Nyvinninga i Surnadal, 160 rør, er etter en del prøving og feiling nå klar for markedet. Bedriften regner med at når arbeidene starter opp på vedtatte vegprosjekter på østlandet, på E-39 på Vestlandet og E-6 i Trøndelag til høsten så legges det rør produsert i Surnadal.

– Vi er klare til å levere, sier Larsen.