1, 2, 3...

Fredag ble det montert sykkelteller i sykkelbanen ved trekanten i sentrum på Sunndalsøra.

Tallene på tavla vil nå til enhver tid opplyse hvor mange som har syklet forbi punktet - i dag, i går og i år.

- Tanken er at det skal være litt motivasjon i det, at flere skal få lyst til å bruke sykkelen som framkomstmiddel, sier Torunn Hopen, som er sykkelkontakt i vegvesenet i regionen.

Sammen med Torbjørn Gjendem, ansvarlig for trafikkdata i vegvesenet, var hun fredag formiddag i full gang med å montere tavla. Tidligere er det lagt ned tellekabel i asfalten. Der registreres alle som sykler forbi med ny og presis teknologi, og tavla oppdateres fortløpende.

En av fire kommuner

- Sunndal kommune er kjempefornøyd med å ha fått denne tavla på plass, sier plansjef Anne Guri Aase til Driva.

Sunndal er den fjerde kommunen i fylket som får en sykkelteller; først ute var Molde høsten 2015, og noen måneder seinere fulgte Ålesund og Kristiansund etter. Deretter ble aktuelle kommuner kontaktet og forespurt om interesse for den fjerde og siste tavla som vegvesenet i fylket hadde fått i denne omgangen.

- Og Sunndal skrev den beste søknaden, smiler Hopen.

Sykkelkommune

Mange bruker sykkel til og fra i Sunndal. Skole, jobb, fritidsaktiviteter. Handletur. Kommunen har godt utbygd sykkelvegnett, og et kompakt sentrum med korte avstander, som også er med på å gjøre det lettere å velge to hjul og pedaler. Sunndal kommune skal være en sykkelkommune, det går også fram i planverket til kommunen. I disse dager deltar mange i kommunen også på "Sykle til jobben". Også Nasjonal Transportplan har som uttalt målsetting at sykkelandelen i Norge skal økes kraftig.

Det er vegdirektoratet som har tatt kostnaden med de fire tavlene som nå er satt ut i fylket.

Tavla vil også på sikt gi vegvesenet data som vil komme til nytte i planlegging.

Målet er at slike tavler skal på plass i flere kommuner på sikt.