Etter et pauseår er det for tredje gang klart for traktorpulling i Halsa søndag. Arrangør er Stornaustet Halsa kultur- og næringsbygg SA, i samarbeid med Trøndelag Traktorpullerklubb, samt Betna Idrettslag og grunneiere i området. Totalt er rundt 50 frivillige fra hele kommunen involvert for å få til dette.

– Det hadde rett og slett ikke gått uten velvilje fra både grunneiere og andre, så det setter vi veldig stor pris på, sier styreleder i Stornaustet SA og primus motor for arrangementet, Gunnar Kåre Røe. Det var han som først kom opp med ideen om å arrangere traktorpulling i Halsa for tre år siden.

Denne konkurranseformen går altså ut på å trekke ei belastningsvogn lengst mulig med standardtraktorer eller ombygde/modifiserte traktorer.

Ny og bedre bane

Tidligere har rundt 25 traktorer deltatt, og i skrivende stund er mellom 15 og 20 traktorer påmeldt til søndagen.

– Dette er både standardtraktorer og traktorer som det ryker skikkelig av. I monstertraktorene er det mellom 500 og 1000 hestekrefter, opplyser Røe.

Disse er imidlertid såpass modifisert at det er vanskelig å vite helt eksakt antall hestekrefter. Uansett er det rikelig nok power til å lage både røyk, lyd og show så det holder.

– Banen i Betna ble i alle fall skikkelig bra. Nå er det lenger bane enn tidligere, 100 meter, slik at traktorene får opp mer fart. Samtidig er sikkerheten godt ivaretatt, så det blir helt andre forhold både for dem som kjører og for publikum.

Røe legger til at påmeldingen går helt fram til arrangementsdagen, så dersom det er noen lokale som har lyst til å prøve traktoren sin, er det absolutt mulig å bli med!

Arrangement for alle

Første gang arrangementet gikk av stabelen ved Stornaustet kom 1000 tilskuere, og i 2015 økte publikumstallet til 1200–1300. Målet er minst 1000 i år også.

– Vi håper naturligvis på god oppslutning når vi først arrangerer dette, så vi har i alle fall dimensjonert for 1000. Dette er for absolutt alle. Det blir matsalg og det er god plass så det går an å sette seg ned og kose seg. Og sikkerheten blir god, blant annet med oppsatte sperringer, slik at ungene trygt kan springe litt rundt og leke seg, sier Røe.

Parkeringen blir på ekra ved stadion, så de krysser fingrene for godt og tørt vær. Arrangementet starter allerede i ellevetida og vil gå til langt utpå ettermiddagen.

– Ta med hele familien og kom!

Også i år inviteres det til Traktorpub ved Lageret Cafe & Kiosk på lørdagskvelden.