– Det er en enorm belastning å motta et slikt brev, og det er viktig for meg at resten av verden får vite at dette faktisk skjer, sier sjukepleier Mari Brandstad til Adressa.no etter at hun fant en lapp på frontruta da hun gikk av nattevakt på St. Olavs Hospital fredag i forrige uke.

I lappen, som virker å være skrevet av en kollega, heter det blant annet: «Jeg er ikke bedre enn noen andre og har selv deltatt på veddemålene om hvilken diagnose du har, hvor mange behandlinger med restylane eller hvor stor boobjob du har fått utført... jeg ber deg: SNAKK MED NOEN OG SKAFF HJELP».

Mari har valgt å dele et bilde av lappen på Facebook.

– Den er skrevet av en person som er bekymret for den psykiske helsen min. Den har vel som hensikt å hjelpe meg, men jeg er nok ikke den som behøver hjelp, kommenterer hun.

Hun understreker:

– Mobbing er et stort problem både i skole og arbeidsliv. Jeg tror og håper at åpenhet rundt problemstillingen vil gjøre mennesker mer observante på hvordan de snakker til og om hverandre.

Responsen etter at Mari delte bilde av lappen og Adressa.no skrev om saka, har vært enorm. Hun har fått svært mange støtteerklæringer. En rekke medier har også kontaktet henne.

Klinikksjef Sindre Mellesmo ved St. Olavs Hospital, sier til Adresseavisen at saken blir behandlet i tråd med prosedyrene for en mulig mobbesak.

– For sykehuset er dette helt uakseptabelt, vi har nulltoleranse for mobbing og trakassering.

Brandstad anmelder nå saka. Det betyr trolig at sjukehuset vil få tilgang til overvåkningsvideo av parkeringsplassen der Maris bil sto parkert da den anonyme lappen ble lagt i frontruta.