Sårene er dype i Bøfjorden etter at skolen i bygda blei lagt ned for noen år siden. Forut for nedlegginga var det brei politisk enighet om ikke å røre skolestrukturen i kommunen, så plutselig var Bøfjorden skole nedlagt og sammenslått med Bæverfjord skole.

– At vi søker om privat skole i Bøfjorden er ikke noen kritikk av skolen i Bæverfjord, men vi mener det er ei for ang. reise for de minste barna hver dag, sier Gunhild Bøklepp Bøe.

I torsdagens kommunestyremøtebehandling av søknad nummer to blei hun erklært inhabil siden hun har sittet i styret for privatskolen. Men Margrethe Svinvik (Sp) fremmet forslag om å støtte søknaden fra søkerne. Rådmannen går i sin innstilling imot. En ting er en mistanke om at skolen blir for liten og for fådelt og at kommunen må avgi penger fra si overføring av penger til skole uten å ha styring på hvordan skolen drives og pengene brukes.

– Det er uheldig om kommunen får to todelte skoler både med tanke på læringsmiljø, sier Rakel Polden (Ap).

Tove Mogstad (Sp) mener usikkerheten rundt skolestrukturen i kommunen med bygging av ny stor skole på Øye tilsier søknaden bør få ja. Et av argumentene kommunen bruker for ikke å støtte en søknad er den spredte skolestrukturen kommunen har. Mogstad peker også på lang skoleskyss og at det i dag er flere elever på skolen i Bæverfjord fra Bøfjorden enn det er fra Bæverfjord.

Mye støtte

Befolkningstallene viser også en vekst i folketallet i Bøfjorden de siste fire årene. KrF mener søknaden om privatskole viser et stort engasjement fra foreldre i Bøfjorden som bare vil sine ungers beste.

– Frp synes søknaden fra Bøfjorden er god og støtter den, sier Nils Petter Tonning.

Fikk nei

Debatten i kommunestyret viser stor støtte for privatskole i Bøfjorden, men ikke stor nok. Heller ikke alle i Senterpartiet støtter en søknad om privatskole, prinsipielt er man for en sterk offentlig skole, og mener kommunen er best tjent med det.

– Det blei gjort ei feil vurdering den gang Bøfjorden skole blei lagt ned, men jeg kan ikke støtte søknaden rent prinsipielt.