Når Rindal kommune inviterer utbyggere til konkurrane, gjelder det tildeling av kontraktsfestet opsjon for utbygging av leiligheter for salg i området Hov/Lykkja på Rindal sentrum.

I utlysingsteksten sier kommunen at de ønsker å gjennomføre dette i to faser der de i første omgang har separate møter med interesserte tilbydere for å drøfte innretningen av konkurransen.

Dokumentet er derfor en foreløpig utlysing med hensikt å få mulige utbyggere til å melde sin interesse. Etter møter med et utvalg av interesserte, vil det komme en endelig utlysing med angivelse av endelig tilbudsfrist.

Fristen for å melde seg som interessert utbygger har kommunen satt til onsdag 31. mai klokka 12.00.

I den foreløpige innbydelsen orienterer kommunen om bakgrunnen for oppdraget, at de ser Hov/Lykkja som det mest aktuelle området for konsentrert boligbygging i Rindal sentrum. De har i ny reguleringsplan lagt føringer for hvordan dette skal løses.

Et viktig poeng er det at kommunen ikke sjøl ønsker å være utbygger, men at de vil legge til rette for private utbyggere som kan finne området interessant på kommersielle vilkår.

Rindal kommune er sjøl eier av matrikkeleiendommer som dekker storparten av det aktuelle området der ett element i konkurransen vil være å gi bud på kjøp av disse eiendommene.

Det er plansjef Sivert Dombu som tar imot påmeldingene, og det presiseres i foreløpig utlysing at de ønsker disse tilsendt elektronisk.