Klar for finale: I kveld står Tore Pedersen på scena i finalen i Norske Talenter. I et tidligere intervju med Driva har Tore gjort det klart at dette bare er begynnelsen for ham. «Sangen er med meg bestandig. Å synge gjør meg rett og slett veldig glad. Det er noe jeg føler jeg får til. Musikk er livet mitt, og det kommer alltid til å være med meg», sa han.
(Foto: Ingrid E)

Klar for finale: I kveld står Tore Pedersen på scena i finalen i Norske Talenter. I et tidligere intervju med Driva har Tore gjort det klart at dette bare er begynnelsen for ham. «Sangen er med meg bestandig. Å synge gjør meg rett og slett veldig glad. Det er noe jeg føler jeg får til. Musikk er livet mitt, og det kommer alltid til å være med meg», sa han. Foto: Ingrid E

Synger for hele Norge i kveld

Det har vært litt av ei uke for Tore Pedersen (15). I kveld synger han igjen for hele Norge, i finalen i Norske Talenter.

Søndag sto Tore til konfirmasjon i Hov kirke. En stor og viktig dag, for Tore som for alle unge.

Tirsdag morgen reiste han nedover til Oslo for lydprøver, intervju og annet som følger med deltakelsen i talentkonkurransen. Samme kveld reiste han heim igjen, fordi han ville feire 17. mai med familie og venner på Sunndalsøra – og skulle synge under matineen i Hovshall på kvelden.

Torsdag morgen satte han seg igjen på flyet sammen med mamma Gunn Inger for å reise ned til hovedstaden. Og etter nye lydprøver i Nydalen Studios i går kveld, venter i kveld den store finalen.

Sendingen starter klokka 19.30 på TV 2.

Tre timer seinere er vinneren kåret.


– Jeg er spent. Både rolig og nervøs, i grunnen, det veksler litt, sier Tore til Driva, på telefon fra hovedstaden torsdag formiddag. Det summer rundt ham, stemmer, trikken, byens lyder, byens rytme. Han har sett fram til dette, lenge. Nå er det like før. I kveld står han på scena, mutters aleine, foran en fullsatt sal, foran hele Norge. Flere hundre tusen seere har fulgt semifinalene på TV 2. Finalesendingene i Norske Talenter samler gjerne rundt millionen.

– Jeg tror ikke jeg vinner, nei, absolutt ikke sier han forsiktig, ydmykt. På Tores vis.

Men sjølsagt har tankene streifet innom det. «Hva om ...?» Og alle som har hørt Tore synge, vet at dette kan gå vegen. Han kan gå helt til topps. I semifinalen var det stemmene fra tv-seerne som sikret ham finaleplassen – og det kan også skje i kveld. I finalen gir nemlig juryen fra seg all makt. Den som får flest seerstemmer vinner det hele.

Tore minner imidlertid om at han har sterke konkurrenter. Sjøl holder han en knapp på Vilde. Jenta som «synger» på tegnspråk. Han viser til den oppmerksomheten som er blitt henne til del, også i utlandet.

– Jeg tror hun vinner.


«Tore er allerede en vinner», sier ordfører Ståle Refstie (se egen sak). Det er grunn til å minne om at han har kommet helt til finalen i en talentkonkurranse som flere tusen meldte seg på. At han er en av tolv finalister.

All støtten Tore får fra folk heime i Sunndal varmer, og gjør ham tryggere, forteller han. På ungdomssenteret, som han sjøl ofte besøker, inviteres det til åpent hus i kveld. Det skal feires, det skal heies og det skal stemmes.

– Det er veldig godt og rørende å tenke på, sier Tore.


I kveld synger 15-åringen James Morrison-låten «You give me something», som var en storhit for snart ti år siden.

– Sangen handler om en spesiell person som betyr mye. Jeg valgte den fordi jeg føler at den sier litt om livet mitt, og om pappa, forteller 15-åringen.

I livet til Tore er det mye glede nå. Men det er også tunge stunder. Tores far Hans er alvorlig sjuk, og Tore sier han den siste tida har kjent at livet har store kontraster.

– Det har vært veldig rart, i grunnen. Men jeg vet at pappa er med meg og følger med. Han skal se finalen på tv sammen med onkel og tante. Jeg tror han er veldig stolt av meg.

I salen i Nydalen Studios er mamma Gunn Inger med, slik hun har vært hele vegen på dette eventyret.

– Det betyr absolutt alt, sier Tore. Tidligere har han fortalt til Driva hvordan mamma bestandig vet når han trenger litt ekstra støtte.

– Det gjør meg sikrere på scena, å vite at hun sitter i salen.

Også lillesøster Hanna, storebror Erik, og andre familiemedlemmer skal være med og heie fram Tore i kveld.


– Tore er allerede en vinner

Sunndal ungdomssenter inviterer fredag kveld hele Sunndal til åpent hus – for å heie fram Tore i finalen i Norske Talenter. – For oss er Tore allerede en vinner, fastslår ordfører Ståle Refstie.

 Publikums stemmer avgjør: I kveld er det opp til folket. Juryen gir fra seg all makt i finalen i Norske Talenter. I semifinalen var det stemmene fra tv-seerne som sikret Tore finaleplassen.
(Foto: Skjermdump TV 2)

Publikums stemmer avgjør: I kveld er det opp til folket. Juryen gir fra seg all makt i finalen i Norske Talenter. I semifinalen var det stemmene fra tv-seerne som sikret Tore finaleplassen. Foto: Skjermdump TV 2

Siste nyheter

Til legesjekk etter utforkjøring

Bil kjørte ut på Bøfjordvegen.

- Nå er det opp til politikerne

- Rådmannen har synliggjort konsekvensene av kuttene. Nå er det opp til politikerne, sier ordfører Ståle Refstie.

Trippet lett på tå første skoledag

Mia og Sigrid starter i første klasse på Stangvik skole.

Klart Sp-nei til deponi på Raudsand

Senterpartiet i Møre og Romsdal mener foten bør settes ned for videre arbeid med å anlegge et deponi for farlig avfall på Raudsand.

Innrømmer å ha tjuvstartet kafédrifta litt:

– Konkurrerer på sjarm

– Vi har foretatt en skikkelig oppgradering av lokalet og har tjuvstartet litt. Nå får vi også serveringsløyvet på plass, smiler May Iren Dønheim Hovde ved Bøfjorden samvirkelag.

Belyste frivillig innsats

Surnadal Røde Kors og Surnadal Sanitetsforening holdt regional fagdag med fokus på omsorgsberedskap.

Gjøra skole kan bli lagt ned:

Må kutte 25 millioner

Gjøra skole kan bli lagt ned fra neste høst. I tillegg kan det bli iverksatt en omfattende omorganisering innen helse og omsorg og i barnehagesektoren i Sunndal. SFO-satsene får også et kraftig hopp.

Tante Borg i dikt og musikk

55 år etter sin død får Ingeborg Glærum Solem sine dikt og toner i bokform. På museet i Bøfjorden søndag gir grandniese Dordi Glærum Skuggevik smaksprøver fra verket sitt om «Tante Borg».

Sensasjonelle funn i Rennebu:

Vidar på gulljakt

Sunndalingen Vidar Vassli er med i gruppa av gullgravarar som har gjort sensasjonelle funn i sommar.

Sunndal berget ett poeng

Sunndal berget ett poeng hjemme mot Fortuna. Nå er 2. divisjon avgjort, mener bortelagets trener.

Veteranbiltreff i Eikesdal:

Nostalgi på rekke og rad

– Forskjellen i komforten på veteranbilene og dagens biler er stor, fastslår Bjørn Årønes fra Molde. Han er blant de mange tilskuerne under helgas veteranbiltreff i Eikesdal.

Feltinspektør på Svalbard:

Eventyrlig sommerjobb

Politioverbetjent Anders Magne Ormset har fått opplevelser for livet gjennom en to måneders sommerjobb som Sysselmannens forlengede arm i felt på Svalbard. Kontrastene til den daglige jobben ved Surnadal og Rindal lensmannskontor er store.

TERRORANGREPET I BARCELONA:

- Vi sprang i panikk

- En skikkelig ekkel opplevelse, sier pensjonert nessetrådmann Liv Husby. Hun og ektemannen Steinar var like i nærheten da bilen braste inn i folkemengden på hovedgata Las Ramblas.

Mener skolevegen er utrygg

En av fire i Møre og Romsdal mener skoleveien er utrygg.