Klar for finale: I kveld står Tore Pedersen på scena i finalen i Norske Talenter. I et tidligere intervju med Driva har Tore gjort det klart at dette bare er begynnelsen for ham. «Sangen er med meg bestandig. Å synge gjør meg rett og slett veldig glad. Det er noe jeg føler jeg får til. Musikk er livet mitt, og det kommer alltid til å være med meg», sa han.
      (Foto: Ingrid E)

Klar for finale: I kveld står Tore Pedersen på scena i finalen i Norske Talenter. I et tidligere intervju med Driva har Tore gjort det klart at dette bare er begynnelsen for ham. «Sangen er med meg bestandig. Å synge gjør meg rett og slett veldig glad. Det er noe jeg føler jeg får til. Musikk er livet mitt, og det kommer alltid til å være med meg», sa han.Foto: Ingrid E

Synger for hele Norge i kveld

Det har vært litt av ei uke for Tore Pedersen (15). I kveld synger han igjen for hele Norge, i finalen i Norske Talenter.

Søndag sto Tore til konfirmasjon i Hov kirke. En stor og viktig dag, for Tore som for alle unge.

Tirsdag morgen reiste han nedover til Oslo for lydprøver, intervju og annet som følger med deltakelsen i talentkonkurransen. Samme kveld reiste han heim igjen, fordi han ville feire 17. mai med familie og venner på Sunndalsøra – og skulle synge under matineen i Hovshall på kvelden.

Torsdag morgen satte han seg igjen på flyet sammen med mamma Gunn Inger for å reise ned til hovedstaden. Og etter nye lydprøver i Nydalen Studios i går kveld, venter i kveld den store finalen.

Sendingen starter klokka 19.30 på TV 2.

Tre timer seinere er vinneren kåret.


– Jeg er spent. Både rolig og nervøs, i grunnen, det veksler litt, sier Tore til Driva, på telefon fra hovedstaden torsdag formiddag. Det summer rundt ham, stemmer, trikken, byens lyder, byens rytme. Han har sett fram til dette, lenge. Nå er det like før. I kveld står han på scena, mutters aleine, foran en fullsatt sal, foran hele Norge. Flere hundre tusen seere har fulgt semifinalene på TV 2. Finalesendingene i Norske Talenter samler gjerne rundt millionen.

– Jeg tror ikke jeg vinner, nei, absolutt ikke sier han forsiktig, ydmykt. På Tores vis.

Men sjølsagt har tankene streifet innom det. «Hva om ...?» Og alle som har hørt Tore synge, vet at dette kan gå vegen. Han kan gå helt til topps. I semifinalen var det stemmene fra tv-seerne som sikret ham finaleplassen – og det kan også skje i kveld. I finalen gir nemlig juryen fra seg all makt. Den som får flest seerstemmer vinner det hele.

Tore minner imidlertid om at han har sterke konkurrenter. Sjøl holder han en knapp på Vilde. Jenta som «synger» på tegnspråk. Han viser til den oppmerksomheten som er blitt henne til del, også i utlandet.

– Jeg tror hun vinner.


«Tore er allerede en vinner», sier ordfører Ståle Refstie (se egen sak). Det er grunn til å minne om at han har kommet helt til finalen i en talentkonkurranse som flere tusen meldte seg på. At han er en av tolv finalister.

All støtten Tore får fra folk heime i Sunndal varmer, og gjør ham tryggere, forteller han. På ungdomssenteret, som han sjøl ofte besøker, inviteres det til åpent hus i kveld. Det skal feires, det skal heies og det skal stemmes.

– Det er veldig godt og rørende å tenke på, sier Tore.


I kveld synger 15-åringen James Morrison-låten «You give me something», som var en storhit for snart ti år siden.

– Sangen handler om en spesiell person som betyr mye. Jeg valgte den fordi jeg føler at den sier litt om livet mitt, og om pappa, forteller 15-åringen.

I livet til Tore er det mye glede nå. Men det er også tunge stunder. Tores far Hans er alvorlig sjuk, og Tore sier han den siste tida har kjent at livet har store kontraster.

– Det har vært veldig rart, i grunnen. Men jeg vet at pappa er med meg og følger med. Han skal se finalen på tv sammen med onkel og tante. Jeg tror han er veldig stolt av meg.

I salen i Nydalen Studios er mamma Gunn Inger med, slik hun har vært hele vegen på dette eventyret.

– Det betyr absolutt alt, sier Tore. Tidligere har han fortalt til Driva hvordan mamma bestandig vet når han trenger litt ekstra støtte.

– Det gjør meg sikrere på scena, å vite at hun sitter i salen.

Også lillesøster Hanna, storebror Erik, og andre familiemedlemmer skal være med og heie fram Tore i kveld.


– Tore er allerede en vinner

Sunndal ungdomssenter inviterer fredag kveld hele Sunndal til åpent hus – for å heie fram Tore i finalen i Norske Talenter. – For oss er Tore allerede en vinner, fastslår ordfører Ståle Refstie.

 Publikums stemmer avgjør: I kveld er det opp til folket. Juryen gir fra seg all makt i finalen i Norske Talenter. I semifinalen var det stemmene fra tv-seerne som sikret Tore finaleplassen.
      (Foto: Skjermdump TV 2)

Publikums stemmer avgjør: I kveld er det opp til folket. Juryen gir fra seg all makt i finalen i Norske Talenter. I semifinalen var det stemmene fra tv-seerne som sikret Tore finaleplassen.Foto: Skjermdump TV 2

Siste nyheter

Politiet på vegen

Kontrollerte 18

Feil i annonse

Europris har langåpent fram til klokka 22 onsdag, torsdag og fredag i uke 51.

Stor interesse for årets Driva-navn

Du kan stemme fram til midnatt, torsdag 21. desember.

Markerer migrasjonsdagen i Stortinget

Møter andre invandrerpolitikere.

Anbefaler diesel i distriktene

NAF mener folk i distriktene er tjent med dieselbil.

Avslår utbygging av Sandåa kraftverk

NVE meiner dei negative verknadene er for store.

Ferdig med sikringa på Røv

Statens vegvesen har i hovudsak gjort seg ferdige med sikringa av fv. 65 på Røv i Surnadal.

Feil i annonse

Europris har langåpent fram til klokka 22 onsdag, torsdag og fredag i uke 51.

Kikhoste ved Sande skole

Skolen sender melding til foreldre.

Tar bygdestriden med til den nye kommunen?

Lokalpolitiker Arild Svensli (H) mener det ikke er lurt for Nesset kommune å lage et eget kommunedelsutvalg for å bli hørt i den nye storkommunen Molde. – Vi risikerer at bygdestriden mellom indre og ytre deler av Nesset tas med inn i nykommunen, sier Svensli.

Bekymret for tomteområde

Sentrumsnære tomter på Høgberget i Surnadal er ikke bare, bare å utvikle.

Budsjettet for 2018 i Surnadal:

– Tøft, men forsvarlig

Politikerne i Surnadal mener de tar rette tak for å gå en tøff økonomisk framtid i møte med budsjettet de vedtar. Det innebærer kutt i åtte sykeheimsplasser.

Bidrar med matvarer og andre produkt

Folk fyller handlekorga

Det er mange handlekorger som fylles nå i førjulstida. Mange varer skal i hus. Men ei korg på Rema 1000 på Sunndalsøra er helt spesiell. Den fylles av varer som kundene ønsker at andre skal få glede av.

Sunndal Rotaryklubb lagt ned:

Ga pengene til Røde Kors

Sunndal Rotaryklubb har valgt å legge ned aktiviteten, etter nesten seksti år.