Eidsvåg tapte 1-3 i den viktige bunnkampen mot Frei. Det ser mørkt ut etter seks tap på de seks første kampene.

Statistikken mot seg

Kun én gang siden 1999 har det skjedd at et lag har holdt seg i 4. divisjon etter å ha startet sesongen med seks strake tap. Det klarte Vestnes Varfjell forrige sesong. En nedbrutt Arnt Erik Brakstad innrømmer at tanken på et nedrykk begynner å trenge seg inn i klubben.

- Man begynner å tenke på det. Jeg har tenkt på det siden vi startet, egentlig, sier han til Driva. Eidsvåg ligger helt sist i 4. divisjon med null poeng. Foran de på tabellen ligger Elnesvågen og Frei. Begge fikk med seg svært kjærkomne poeng denne serierunden. Det er nettopp disse to lagene Eidsvåg-treneren nå vil konsentrere seg om, i et desperat forsøk på å holde klubben i divisjonen den har vært i siden 2011. Opp til trygg plassering er det nå fire poeng.

– Nå har Elnesvågen ett poeng, og Frei fire, vel. Så det er ikke noen avstander å snakke om enda, spesielt til Elnesvågen. Vi må i hvert fall slå Elnesvågen i de to kampene vi møter de. Jeg tror ikke de tar noe særlig med poeng. Nå fikk de vel ett poeng mot AK, sier Brakstad.

– Håpløst i år

I den kommende sommerpausen håper Brakstad på å få inn et par spillere inn i den unge Eidsvåg-stallen. Dette er spillere som kommer hjem fra studier. Spillere han mener vil tilføye laget mer erfaring og trøkk. Om de holder ord, da.

For er det én ting han har erfart denne sesongen, så er det at han ikke kan stole på noen. Fra i fjor er det hele 15 spillere som har gitt seg. Spillere som har kommet og gått jevnlig siden januar og frem til seriestarten. Det har vært helt håpløst i år, erkjenner han.

–  Folk sier en ting, og så blir det ikke noe av. De jeg kan stole på er ungguttene, Einar Olav (Aspås Brakstad) og Tore Klokseth. Ingen andre, egentlig. Det er de som har vært med i hele år.

– Det er enkelte av seniorspillerne som mener de er bedre enn hva de er og velger å ikke komme på trening. Så det blir opp til oss trenere å dra i gang sammen med ungguttene. Vi trenger folk som er med i bygda, sier han.

Jevnt i Kristiansund  Kampen på Omsund stadion var jevn og uten de helt store målsjansene. Det var ikke en velspillende kamp, forteller Eidsvåg-treneren.  Tore Klokseth sendte Eidsvåg i ledelsen da han sendte en corner direkte i mål.  Ledelsen holdt i et drøyt kvarter, da mente dommeren at Eidsvågs keeper hadde ballen for lenge i hendene og dømte indirekte frispark til vertene. Roar Henden satte inn utligningen.

– Der føler jeg vi blir hardt straffet. Vi burde i hvert fall fått en advarsel først, mener Brakstad.  Tre minutter før pause scoret Frei etter en corner.  I andre omgang flyttet Eidsvåg opp flere spillere i jakten på utligning, men det ble bare med noen halvsjanser. På overtid kontret i stedet Frei inn til sluttresultatet 3-1. Det ble en tung kveld for bruntrøyene.