Men så får hyggelige omgivelser, delikate bakels og ikke minst den musikalske opplevelsen med The Siskens ta æren for resten av suksessen.

Og vertinne Marit Landsem sier seg godt fornøyd med salget av brukte husgeråd inne i den gamle tømmerbygningen, som for øvrig var flyttet annet steds fra til Landsemholten.

Siden vi besøkte stedet forrige tirsdag, hadde mye skjedd.

Blant annet var den nye utescena ferdig bygd – med navnet «Ola-huken», og også utedassen med tre dører med hjerter på sto klar til å ta imot trengende.

Og vi fikk med oss at bildene av kongefamilien var flyttet fra salgsbua og over til utedoen som seg hør og bør.

En del var vel innom for å gjøre gode funn av brukte kopper og glass, mens de aller fleste trolig stakk innom mest for å kikke og ellers for å tilbringe en hyggelig ettermiddag i vårsola med kaffe, velsmakende bakels og en prat med kjentfolk.

Men The Siskens bidro utvilsomt til å løfte stemningen når de dro i gang med konsert utpå ettermiddagen.

Fire brødre Landsem – Eivind, Bendik, Odin og Martinus samt far Lars – demonstrerte musikalitet på høyt plan der alle byttet på å spille flere instrumenter.

Repertoaret var like allsidig som instrumenteringen, og familiebandet gikk fra gammeldans med trekkspill og fele via svensktopp med Sven-Ingvars til Beatles.

Og så rundet de av ganske så virtuost med Corrs-låten Toss The Feathers.

En må kunne si at utescena «Ola-huken» ble solid spilt inn denne lørdagen, og denne gjengen med musikere får vi høre mer til – både sammen og hver for seg i andre konstellasjoner framover.

Samlet ble vel åpningen av Brukt og Bakels en suksess som langt overgikk det en kunne forvente av et slikt evenement.

Marit Landsem fikk gode tilbakemeldinger både for arrangementet og for hvor trivelig det er å være på tunet på Landsemholten.

Det var i det hele tatt en slik dag der alt klaffet.

Det er utvilsomt mye triveligere med 22 varmegrader og sol enn med vannrette sluddbyger slik en fort kan oppleve i mai.