Hyldbakk og Saltrø tok over Bunnprisbutikken for tre uker siden. De leier butikklokalene, mens de sjøl eier inventar og varelager – og har en franchiseavtale med Bunnpris, noe de er fornøyde med.

– Jeg tror absolutt at Bunnpris er det mest rette for ei bygd som dette, sier Hyldbakk, som nå er daglig leder ved butikken. Han innrømmer det har vært hektiske dager i starten.

– Så langt har det vært kaotisk, med mye rydding og vasking. Men enda mer må til, håpet er å få det like bra som det var da Kvandefamilien drev butikken. det er i alle fall målet. Sjøl om det blir litt som å hoppe etter Wirkola, så skal det nok gå med John Kvande sin hjelp.

For de får god hjelp av Kvandefamilien, både John, Peder og Torill har bidratt.

– Det hadde blitt vanskelig uten hjelp fra disse. John er med oss fast to dager i uka nå i starten, sier Hyldbakk.

I tillegg er distriktsleder for Bunnpris Møre og Romsdal, Ole Erik Berg, også med og hjelper til i det daglige.

– Han gjør også en kjempejobb, fastslår Hyldbakk.

Kun positive tilbakemeldinger

De nye eierne har fått bare positive tilbakemeldinger fra alle hold etter overtakelsen.

– Det er nå en gang slik at smiler man til folk så får man også et smil tilbake, sier Torstein – og smiler. Han tror han har akkurat rette innstillinga.

– Jeg pleier å si at det finnes ikke problemer, det finnes kun utfordringer. Og har man den innstillinga så går det alltid bra!

De nye eierne har merket seg at bygdefolket i større grad begynner bruke butikken igjen, etter at det har vært litt besøksnedgang en stund.

– Ja, det merker vi godt. Og det er veldig hyggelig at folk i Betna også legger handleturen hit av og til, sier Torstein

Dyktige damer på laget

Hyldbakk var tidligere driftsleder for et verksted relatert til olje og gass i Kristiansund. Når det ble nedgangstider i bransjen måtte han tenke på hva han skulle gjøre videre.

– Så da ble det altså til at jeg la inn et bud på dette sammen med Øyvind. Siden har det gått sin gang, smiler han. De er glade for at Surnadal Sparebank har trua på dem, og de håper på fortsatt godt samarbeid.

De to eier 50 prosent hver, men det er bare Hyldbakk som har butikken som heltidsjobb. Saltrø har annen jobb.

– Med oss på laget har vi dessuten fire dyktige damer som har jobbet her i mange år; Anette Betten, Ann Lee Helle, Anita Langholm og Wenche Klevset Reiten. De ville heldigvis bli med oss videre, uten dem hadde det nok ikke gått, tror Hyldbakk.

Økende omsetning

Pilene peker allerede oppover, omsetningen øker.

– Og det er helt nødvendig også! Og det vi satser på aller først er å få kjøleavdelingen og frukt og grønt – avdelingen skikkelig på fote. Og når vi får ting litt på stell, så starter vi også med vareutkjøring her på Halsanaustan og i Betna. Når vi bare får litt tid på oss her nå så skal dette bli veldig bra det, mener Hyldbakk.

Han sier de merker godt en stadig økning i ferjetrafikken, noe som betyr mye for dem som driver virksomhet her.

– Dette er viktig både for Lageret Cafe og Kiosk, Blomsterbua og Bunnpris, fastslår han.

Og når de er skikkelig i rute med det som skal gjøres i butikken nå i startfasen, vil de invitere bygdefolket til fest.

– I begynnelsen av juni en gang blir det reåpningsfest her, med massevis av gratis godis! Da håper vi naturligvis det kommer mye folk og blir med oss på festen, avslutter han.