Torsdag 1. juni inviterer Jazzåkoret igjen til vårkonsert, men denne gangen er det noe helt annet man kan vente seg enn det som har vært tradisjon de siste åra:

– Vi har jo pleid å ha stor vårkonsert i Hovshall, men i år hadde vi litt andre planer. Da de opprinnelige planene skar seg, var det litt lite tid igjen til å jobbe fram en slik storkonsert, så vi bestemte oss for å gjøre noe annerledes, både med hensyn til rom og innhold, forklarer dirigent Svein A. Dørum.

Det betyr at folk kan belage seg på en koselig og mer intim konsert, når koret inntar Støgu og legger opp til en mer naken konsert med både pause, loddsalg og forfriskninger.

Men det er ikke bare rammene rundt konserten som blir annerledes. Også innholdet vil kanskje overraske mange. Jazzåkoret har jo vært kjent for å dra på litt, med fullt band og litt showfaktor på konsertene sine. Dette halvåret, har fokuset imidlertid vært på mer tekniske ting, og det regner medlemmene med at også publikum vil merke.

– Denne gangen har vi bare med oss en pianist og skal ikke ha mikrofoner. Det blir også mer a capella, altså sang uten instrumentalt akkompagnement. Og mens de tidligere vårkonsertene har orientert seg veldig mor popmusikk, blir det i år en annen side av koret folk får oppleve, forklarer Dørum og nevner låter og artister om lener mer i retning viseuniverset enn popmusikken.

Koret har denne vinteren jobbet mye med grunnferdighetene sine, og hatt et spennende seminar med svenske Thomas Caplin, som er regnet som en guru innen kormusikk.

– Han er veldig rytmisk og lærte oss mye om rytmikk, som vi håper også publikum vil merke, sier Dørum.

Koret har i tillegg fått en del nye medlemmer, som er med å trekke ned alderssnittet på koret. En av disse ferskingene er Jannike Søberg.

– Noen av sangene til vårkonserten, er sanger koret har gjort før, men som er nye for oss ferskingene. Seminaret med Caplin tok oss dessuten litt ned på bunnen og gjør nok at vi vil framstå bedre. Vi har fått ny selvtillit og jeg tror publikum vil ha en bedre opplevelse med oss enn tidligere. Vi har jobbet mye med oss selv, kvitrer hun.

Alle som har sunget i kor, vet at koret ikke er bedre enn sitt svakeste ledd. Slik sett har vinterens fokus på grunnferdigheter, gjort godt for den enkeltes selvtillit.

– Ingen vil vel være den svakeste i koret, men her er de flinke til å øve. Vi bruker dropbox og deler midifiler med de forskjellige stemmene og det gjør at folk fint kan øve hjemme. Så får vi brukt øvingene på å finpusse, sier Dørum.

Og når vårkonserten er over, er planene for resten av året klare. Til høsten planlegges det kortreff, og til jul blir det selvsagt julekonsert. Så gjenstår det å se om den nye kunnskapen også farger disse konsertene.