Stortingets Transport- og kommunikasjonskomite la mandag fram sin innstilling til Nasjonal Transportplan 2018-2029. Det er i den forbindelse flertall for følgende:

Komiteen påpeker viktigheten av at planarbeidet for kryssing av Halsafjorden videreføres. Det vil sikre muligheten for en eventuell tidlig teknologipilot dersom behovet for det skulle vise seg. Det foreligger vedtatte kommunedelplaner på begge sider av fjorden.

- Det er viktig å holde trykket oppe i planleggingen av ferjefri E39. Derfor var det viktig for oss å presisere at planleggingen av Halsafjorden skal fortsette, i tillegg til Møreaksen som allerede er prioritert med statlige midler og Hafast, sier Helge Orten (H) i en pressemelding.

- Ferjefri E39 binder sammen regionen vår og vil gi en ferjefri forbindelse fra Kristiansund, via Molde til Ålesund og Søre Sunnmøre. Det er viktig for den fremtidige verdiskapingen i hele regionen, sier Harald Tom Nesvik (Frp).

- Det er gjort mye godt planleggingsarbeid på Halsafjorden allerede. Det vil være fornuftig å fullføre dette arbeidet slik at prosjektet kan være i posisjon til å bli prioritert når det er midler til det, sier Rigmor Andersen Eide (Krf).

- Ferjefri kryssing av Halsafjorden binder sammen Trøndelagsregionen og Møre og Romsdal. Vi er godt fornøyd med at vi nå får videreført planleggingsarbeidet og at det kan være mulig å se på dette prosjektet som en teknologipilot, om det skulle være behov for det, sier Pål Farstad (V).