God stemning: Også i år ble det regnvær på Leikvinstevnet – men sola tittet fram da Wok sang seg gjennom «Trassvisa henner Tora» – og da punktum ble satt med «Månemannen» skinte sola varmt over arrangementet.
      (Foto: Ingrid Ellevset)

God stemning: Også i år ble det regnvær på Leikvinstevnet – men sola tittet fram da Wok sang seg gjennom «Trassvisa henner Tora» – og da punktum ble satt med «Månemannen» skinte sola varmt over arrangementet.Foto: Ingrid Ellevset

Samspill: Yngre og eldre i fint samspill i kulturskolens eget strykeorkester.
      (Foto: Ingrid Ellevset)

Samspill: Yngre og eldre i fint samspill i kulturskolens eget strykeorkester.Foto: Ingrid Ellevset

Sjarm: Wok, kulturskolens eget vokalensemble, leverte sanger som «Blåklokkevikua» og «Fola fola Blakken». Det fungerte godt på Leikvin.
      (Foto: Ingrid Ellevset)

Sjarm: Wok, kulturskolens eget vokalensemble, leverte sanger som «Blåklokkevikua» og «Fola fola Blakken». Det fungerte godt på Leikvin.Foto: Ingrid Ellevset

Månemannen: Mange bidro på scenen i det siste innslaget, som satte punktum for konserten «Mæsta berre norsk».
      (Foto: Ingrid Ellevset)

Månemannen: Mange bidro på scenen i det siste innslaget, som satte punktum for konserten «Mæsta berre norsk».Foto: Ingrid Ellevset

Åpnet konserten: Marit Øverås satte stemningen med «Den fyrste song». Fantastisk fint!
      (Foto: Ingrid Ellevset)

Åpnet konserten: Marit Øverås satte stemningen med «Den fyrste song». Fantastisk fint!Foto: Ingrid Ellevset

Sunndalsmesterskap: Det ble konkurrert i vaffelgraut, og folk fikk stemme fram sin favoritt. Her Sølvi Dahl Hauglum og Emilie Monsøy Søreng ved grautbordet.
      (Foto: Ingrid Ellevset)

Sunndalsmesterskap: Det ble konkurrert i vaffelgraut, og folk fikk stemme fram sin favoritt. Her Sølvi Dahl Hauglum og Emilie Monsøy Søreng ved grautbordet.Foto: Ingrid Ellevset

Vivo 2: Det eldste barnekoret sang både «Ei hand å holde i» og avsluttet sammen med flere andre med «Månemannen».
      (Foto: Ingrid Ellevset)

Vivo 2: Det eldste barnekoret sang både «Ei hand å holde i» og avsluttet sammen med flere andre med «Månemannen».Foto: Ingrid Ellevset

Fikk hilse på: Mange hilste på selveste William Arbuthnott og Mrs Chalmers, som også tok turen til Leivin.
      (Foto: Ingrid Ellevset)

Fikk hilse på: Mange hilste på selveste William Arbuthnott og Mrs Chalmers, som også tok turen til Leivin.Foto: Ingrid Ellevset

Eggum: Nora Bæverfjord Rye gjorde Eggums «Befri meg» til sin egen.

Eggum: Nora Bæverfjord Rye gjorde Eggums «Befri meg» til sin egen.

Kristin Solheim framførte «Alle snakker sant».

Kristin Solheim framførte «Alle snakker sant».

Gubbost: Marit Hoel er kunnskapsrik og har mye å fortelle om kokingen av gubbosten i Sunndal. Juliane Sass hjalp til.

Gubbost: Marit Hoel er kunnskapsrik og har mye å fortelle om kokingen av gubbosten i Sunndal. Juliane Sass hjalp til.

Barnekor: Vivo 1 dro til med «Alle fugler små de er» og sjarmerte folk på Leikvin.

Barnekor: Vivo 1 dro til med «Alle fugler små de er» og sjarmerte folk på Leikvin.

1 / 17

Sang og spilte sola fram på Leikvin

Tunge grå skyer senket seg over Leikvin og slapp sine våte regndråper ned over folket som hadde samlet seg. Men kulturskolen sang sola fram igjen.

Leikvinstevnet i Sunndal har lange tradisjoner.

Helt siden 1935 har stevnet samlet folk – de siste årene som en del av programmet under Ørafest og tidligere Sunndal kulturfestival. I år skilte arrangementene lag. Ettersom museet ønsket å få med seg kulturskolen, som snart tar sommerferie, ble stevnet flyttet en uke fram i tid.

Det skulle vise seg å være en god idé.

Elever og lærere ved kulturskolen skapte en fin stemning på Leikvin. Fra Marit Øverås sin nydelige versjon av «Den fyrste song», via sjarmerende og glade barnekor med kjente sanger som «Alle fugler» og «Voi voi», klokkeklar og rørende fin sang av Kristin Solheim, Nora Bæverfjord Rye og Linn Karina Haugerud, vakre volkalharmonier servert av Wok og til kulturskolens eget strykeorkester som samler yngre og eldre i flott samspill. På Leikvin serverte de både Vivaldis «Våren», en vals og en svensk ganglåt.

– Det er fantastisk å se skolens strykeorkester i aksjon. Unge ivrige elever sammen med eldre generasjoner. Det er slike aktiviteter som skaper samhold i samfunnet, sier rektor ved kulturskolen, Ingemar Andersson, og legger til at kulturskolen skal være en arena for alle aldre.

Andersson ledet publikum gjennom konserten søndag på stødig vis. En tydelig stolt rektor som gledet seg sammen med publikum over et program med jevnt høy kvaltitet.

– Leikvin er en fin arena for oss. Litt annerledes, og det er flott. Vi trenger variasjon, sier Andersson, som på denne tida av året også står midt oppe i huskonsertene som avslutter et rikt kulturskoleår i Sunndal.


Selveste Williarm Arbuthnott og Mrs. Chalmers tok også turen til Leikvin søndag – og serverte blant annet Sunndals egen «nasjonalsang» «Herre min Gud for en dal du har skapt» med fjell og fossefall og de gamle bygningene på Leikvin som kulisser.

Mange benyttet også anledningen til å få omvisning i Leikvinstøgu og ta en titt i Flåstuo og Smia søndag, samt til å handle i museumsbutikken. De slo også av en prat med Marit Hoel, som kokte gubbost på området. Osten lages av helmelk som er sprengt med løype og kokt inn med både myse og kvitost. Skikkelig stasmat i tidligere tider – og noe mange satte pris på å finne på Leikvin også i år.

Sunndals beste vaffelgrøt ble for øvrig også kåret av folk på stevnet, som fikk fem smaksprøver å velge mellom. Vinner ble Ing-rid Bakk, som stilte med en fantastisk god sunndalsgraut. På bordet fant en også både mølsgraut og en variant av sunndalsgrauten med ris.

– Det er stort mangfold i grauttradisjonene i Sunndal. Graut og bakels virker sært på mange som kommer utenfra, men det faller som regel fort i smak, sier Jarle Stavik ved bygdemuseet.


Det ble solgt 110 billetter til arrangementet, og Stavik anslår at minst like mange barn var med i tillegg. Med stort og smått tok minst 300 turen – til tross for regnværet første delen av dagen.

– Det ble en fin dag, med god stemning, oppsummerer han. Stavik tror stevnet heretter blir stående på egne solide bein, utenfor Ørafest.

Nå ser Stavik fram til neste høydepunkt på museet; «Livat på Leikvin», en familiedag på museet med både frua og resten av Barbara-ensemblet i kostymer.

– En spennende idé, som vi gjerne vil være med og videreutvikle.

Siste nyheter

Politiet på vegen

Kontrollerte 18

Feil i annonse

Europris har langåpent fram til klokka 22 onsdag, torsdag og fredag i uke 51.

Stor interesse for årets Driva-navn

Du kan stemme fram til midnatt, torsdag 21. desember.

Markerer migrasjonsdagen i Stortinget

Møter andre invandrerpolitikere.

Anbefaler diesel i distriktene

NAF mener folk i distriktene er tjent med dieselbil.

Avslår utbygging av Sandåa kraftverk

NVE meiner dei negative verknadene er for store.

Ferdig med sikringa på Røv

Statens vegvesen har i hovudsak gjort seg ferdige med sikringa av fv. 65 på Røv i Surnadal.

Feil i annonse

Europris har langåpent fram til klokka 22 onsdag, torsdag og fredag i uke 51.

Kikhoste ved Sande skole

Skolen sender melding til foreldre.

Tar bygdestriden med til den nye kommunen?

Lokalpolitiker Arild Svensli (H) mener det ikke er lurt for Nesset kommune å lage et eget kommunedelsutvalg for å bli hørt i den nye storkommunen Molde. – Vi risikerer at bygdestriden mellom indre og ytre deler av Nesset tas med inn i nykommunen, sier Svensli.

Bekymret for tomteområde

Sentrumsnære tomter på Høgberget i Surnadal er ikke bare, bare å utvikle.

Budsjettet for 2018 i Surnadal:

– Tøft, men forsvarlig

Politikerne i Surnadal mener de tar rette tak for å gå en tøff økonomisk framtid i møte med budsjettet de vedtar. Det innebærer kutt i åtte sykeheimsplasser.

Bidrar med matvarer og andre produkt

Folk fyller handlekorga

Det er mange handlekorger som fylles nå i førjulstida. Mange varer skal i hus. Men ei korg på Rema 1000 på Sunndalsøra er helt spesiell. Den fylles av varer som kundene ønsker at andre skal få glede av.

Sunndal Rotaryklubb lagt ned:

Ga pengene til Røde Kors

Sunndal Rotaryklubb har valgt å legge ned aktiviteten, etter nesten seksti år.