God stemning: Også i år ble det regnvær på Leikvinstevnet – men sola tittet fram da Wok sang seg gjennom «Trassvisa henner Tora» – og da punktum ble satt med «Månemannen» skinte sola varmt over arrangementet.
(Foto: Ingrid Ellevset)

God stemning: Også i år ble det regnvær på Leikvinstevnet – men sola tittet fram da Wok sang seg gjennom «Trassvisa henner Tora» – og da punktum ble satt med «Månemannen» skinte sola varmt over arrangementet. Foto: Ingrid Ellevset

Samspill: Yngre og eldre i fint samspill i kulturskolens eget strykeorkester.
(Foto: Ingrid Ellevset)

Samspill: Yngre og eldre i fint samspill i kulturskolens eget strykeorkester. Foto: Ingrid Ellevset

Sjarm: Wok, kulturskolens eget vokalensemble, leverte sanger som «Blåklokkevikua» og «Fola fola Blakken». Det fungerte godt på Leikvin.
(Foto: Ingrid Ellevset)

Sjarm: Wok, kulturskolens eget vokalensemble, leverte sanger som «Blåklokkevikua» og «Fola fola Blakken». Det fungerte godt på Leikvin. Foto: Ingrid Ellevset

Månemannen: Mange bidro på scenen i det siste innslaget, som satte punktum for konserten «Mæsta berre norsk».
(Foto: Ingrid Ellevset)

Månemannen: Mange bidro på scenen i det siste innslaget, som satte punktum for konserten «Mæsta berre norsk». Foto: Ingrid Ellevset

Åpnet konserten: Marit Øverås satte stemningen med «Den fyrste song». Fantastisk fint!
(Foto: Ingrid Ellevset)

Åpnet konserten: Marit Øverås satte stemningen med «Den fyrste song». Fantastisk fint! Foto: Ingrid Ellevset

Sunndalsmesterskap: Det ble konkurrert i vaffelgraut, og folk fikk stemme fram sin favoritt. Her Sølvi Dahl Hauglum og Emilie Monsøy Søreng ved grautbordet.
(Foto: Ingrid Ellevset)

Sunndalsmesterskap: Det ble konkurrert i vaffelgraut, og folk fikk stemme fram sin favoritt. Her Sølvi Dahl Hauglum og Emilie Monsøy Søreng ved grautbordet. Foto: Ingrid Ellevset

Vivo 2: Det eldste barnekoret sang både «Ei hand å holde i» og avsluttet sammen med flere andre med «Månemannen».
(Foto: Ingrid Ellevset)

Vivo 2: Det eldste barnekoret sang både «Ei hand å holde i» og avsluttet sammen med flere andre med «Månemannen». Foto: Ingrid Ellevset

Fikk hilse på: Mange hilste på selveste William Arbuthnott og Mrs Chalmers, som også tok turen til Leivin.
(Foto: Ingrid Ellevset)

Fikk hilse på: Mange hilste på selveste William Arbuthnott og Mrs Chalmers, som også tok turen til Leivin. Foto: Ingrid Ellevset

Eggum: Nora Bæverfjord Rye gjorde Eggums «Befri meg» til sin egen.

Eggum: Nora Bæverfjord Rye gjorde Eggums «Befri meg» til sin egen.

Kristin Solheim framførte «Alle snakker sant».

Kristin Solheim framførte «Alle snakker sant».

Gubbost: Marit Hoel er kunnskapsrik og har mye å fortelle om kokingen av gubbosten i Sunndal. Juliane Sass hjalp til.

Gubbost: Marit Hoel er kunnskapsrik og har mye å fortelle om kokingen av gubbosten i Sunndal. Juliane Sass hjalp til.

Barnekor: Vivo 1 dro til med «Alle fugler små de er» og sjarmerte folk på Leikvin.

Barnekor: Vivo 1 dro til med «Alle fugler små de er» og sjarmerte folk på Leikvin.

1 / 17

Sang og spilte sola fram på Leikvin

Tunge grå skyer senket seg over Leikvin og slapp sine våte regndråper ned over folket som hadde samlet seg. Men kulturskolen sang sola fram igjen.

Leikvinstevnet i Sunndal har lange tradisjoner.

Helt siden 1935 har stevnet samlet folk – de siste årene som en del av programmet under Ørafest og tidligere Sunndal kulturfestival. I år skilte arrangementene lag. Ettersom museet ønsket å få med seg kulturskolen, som snart tar sommerferie, ble stevnet flyttet en uke fram i tid.

Det skulle vise seg å være en god idé.

Elever og lærere ved kulturskolen skapte en fin stemning på Leikvin. Fra Marit Øverås sin nydelige versjon av «Den fyrste song», via sjarmerende og glade barnekor med kjente sanger som «Alle fugler» og «Voi voi», klokkeklar og rørende fin sang av Kristin Solheim, Nora Bæverfjord Rye og Linn Karina Haugerud, vakre volkalharmonier servert av Wok og til kulturskolens eget strykeorkester som samler yngre og eldre i flott samspill. På Leikvin serverte de både Vivaldis «Våren», en vals og en svensk ganglåt.

– Det er fantastisk å se skolens strykeorkester i aksjon. Unge ivrige elever sammen med eldre generasjoner. Det er slike aktiviteter som skaper samhold i samfunnet, sier rektor ved kulturskolen, Ingemar Andersson, og legger til at kulturskolen skal være en arena for alle aldre.

Andersson ledet publikum gjennom konserten søndag på stødig vis. En tydelig stolt rektor som gledet seg sammen med publikum over et program med jevnt høy kvaltitet.

– Leikvin er en fin arena for oss. Litt annerledes, og det er flott. Vi trenger variasjon, sier Andersson, som på denne tida av året også står midt oppe i huskonsertene som avslutter et rikt kulturskoleår i Sunndal.

 

Selveste Williarm Arbuthnott og Mrs. Chalmers tok også turen til Leikvin søndag – og serverte blant annet Sunndals egen «nasjonalsang» «Herre min Gud for en dal du har skapt» med fjell og fossefall og de gamle bygningene på Leikvin som kulisser.

Mange benyttet også anledningen til å få omvisning i Leikvinstøgu og ta en titt i Flåstuo og Smia søndag, samt til å handle i museumsbutikken. De slo også av en prat med Marit Hoel, som kokte gubbost på området. Osten lages av helmelk som er sprengt med løype og kokt inn med både myse og kvitost. Skikkelig stasmat i tidligere tider – og noe mange satte pris på å finne på Leikvin også i år.

Sunndals beste vaffelgrøt ble for øvrig også kåret av folk på stevnet, som fikk fem smaksprøver å velge mellom. Vinner ble Ing-rid Bakk, som stilte med en fantastisk god sunndalsgraut. På bordet fant en også både mølsgraut og en variant av sunndalsgrauten med ris.

– Det er stort mangfold i grauttradisjonene i Sunndal. Graut og bakels virker sært på mange som kommer utenfra, men det faller som regel fort i smak, sier Jarle Stavik ved bygdemuseet.

 

Det ble solgt 110 billetter til arrangementet, og Stavik anslår at minst like mange barn var med i tillegg. Med stort og smått tok minst 300 turen – til tross for regnværet første delen av dagen.

– Det ble en fin dag, med god stemning, oppsummerer han. Stavik tror stevnet heretter blir stående på egne solide bein, utenfor Ørafest.

Nå ser Stavik fram til neste høydepunkt på museet; «Livat på Leikvin», en familiedag på museet med både frua og resten av Barbara-ensemblet i kostymer.

– En spennende idé, som vi gjerne vil være med og videreutvikle.

Siste nyheter

Offisiell åpning av fiskesperra:

– Skal få elva tilbake til gamle høyder

– Driva er redusert til en skygge av seg sjøl. Vi skal sørge for at elva kommer tilbake til gamle høyder!

Sunndalskonferanse med fokus på roboter og framtidas arbeidsliv:

– Teknologien endrer alt

Det digitale skiftet, omstilling og virkningene av dette sto i fokus under fredagens Sunndalskonferanse.

På sykkel gjennom fylket

Syklet rundt hele Møre og Romsdal på to uker. Nå sikter Lage Nøst (MDG) på Mørebenken.

Verdens beste trompetist i kufjøset

Utrolig gøy å få delta på Nesset Musikkfest, det er fantastisk stemning her, strålte Tine Thing Helseth etter sin konsert i kufjøset ved Nesset Prestegård fredag kveld.

Savner du en båt?

Båt er funnet i Halsa.

Formidabelt punktum på musikkfesten

- Dette er den beste konserten jeg noensinne har opplevd sa en stolt og meget rørt festivalsjef etter konserten i Nesset kirke søndag.

Vinnerne er kåret

Ingrid Pedersen ble årets vinner av andeløpet, og Gerd Bodil Sæterbø kan smykke seg med ny bil.

Avsluttet med et smell

Laksefestivalen ble avrundet med aktivitetsdag på Angråmyra.

Mer enn livat på Leikvin

Fulltreffer for søndagens arrangement.

Glimt fra Laksefestivalen

Stort bildegalleri fra Laksefestivalen.

Anita Hegerland og Eivind Løberg:

To barnestjerner møtes igjen

De var barnestjerner på omtrent samme tid, Anita Hegerland og Eivind Løberg. Johan Øiestad gleder seg stort til en trivelig kveld med fin musikk og løs snipp i teltet torsdag 29. juni.

Planlegger nytt kommunevåpen

Skal finne fram til et felles symbol for identitet og samhold i nye Molde kommune.

Full klaff med Åge og Terje

Flammekastere, Queen og trønderrock på lørdagens laksekonsert.

Lys og varme på Øratorget

Det er mange i Sunndal som har et spesielt forhold til Åge Aleksandersen. Åge har også et spesielt forhold til Sunndal.

Imponerte i Veidekkelekene

Andre- og tredjeplass på 400 meter for Harald og Erling Lund Johansen.