Feirer 50 år med suksess

Et stjernegalleri av artister hyller Lars Løseth med sine 50 år som forretningsmann.

Det beste av nasjonale, regionale og lokale artister står på scenen i Surnadal kulturhus denne helga og feirer Amfigründer Lars Løseth. Og de fleste av disse artistene er fra Surnadal. Henning Sommero, Sigrid Vetleseter Bøe, Trygve Brøske og Anders Larsen har selskap av John Pål Indreberg, Irene Snuruås og Torstein Fosmo. Musikk og sang i ypperste klasse formidlet som en verdig hyllest til Surnadals store sønn.

Fra den spede begynnelse i butikken på låven til oppbygging av Norges største kjøpesenterkjede, Amfi, har Lars Løseth vist teft for å tjene penger, alene og i kompaniskap med andre. Etter bankkrakket midt på 80-tallet sto mange forretningsbygg tomme og kunne kjøpes for gibort pris. Der startet amfieventyret. I dag er kjøpesentrene overtatt av Thon-gruppen der Løseth har aksjer.

I mange år har Løseth samarbeidet tett med Olav Thon, æresgjesten i Storstuå fredag kveld. Der satt de to gründerne side om side omgitt av250 gjester. Og det er ikke bare en kveld, men to kvelder med fest for Lars Løseth. Lørdag kommer det like mange gjester til artisteri og bankett. Gjestene er ansatte i Amfi, venner og samarbeidspartnere.

- Det her er hovedkvelden, i morra er reprisen. I morra forteller jeg forsamlingen at i går var generalprøven, dette er premieren, forteller konferansier Ove Snuruås til latter fra salen.

Det blei en to timers konsert mye preget av klassisk musikk og sjølsagt når Henning Sommerro er med musikk til Hans Hyldbakk og Jørgen Gravvold. Nordmørsminner åpnet ballet, Vårsøg avsluttet innimellom der Bøverdalsrock. Det blei også musikk fra en rekke klassiske mesterverk deriblant fra operaene La Traviata og Tosca. Sigrid Vetleseter Bøes stemmeprakt er velkjent i Surnadal. I helga stifter publikum kjennskap med praktfulle røster hos Irene Snuruås og Torstein Fosmo også. Det blei et show verdig en 50-årsjubilant.

Anders Larsen og Trygve Brøske fant tonen i mange flotte stykker, blant annet i Czardas av Monti. Stykket spilte Larsen på fiolinen kjøpt av Lars Løseth for et par millioner kroner. På festkvelden fredag fikk Larsen overrakt en bue som skal matche den 300 år gamle fiolinen. Et praktstykke av en bue verdt mange penger den også. Løseth er en av et celebert selskap av private sponsorer som investerer i verdifulle instrumenter i kunstens tjeneste.

- Har ikke ord. Det er bare enestående og overveldende. Lars Løseth du er bare unik, sa Anders Larsen.

Surnadalingene går heller ikke tomhendt fra Løseths fest. De får en gratiskonsert i gave av Sparebank1 i samarbeid med Trondheimssolistene og mange av dem som sto på scenen i helga. Den blir avholdt i Billaget på Øra i september. Det kunne konsernsjef Finn Haugan og konserndirektør Rolf Jarle Brøske fortelle. Brøske husket godt sitt forbilde fra da han var 10-12 år og satt i alt for stor dressjakke på kontoret til Lars Løseth og løste verdensproblemer.

- Det forteller litt om deg Lars at du tok deg tid i en travel hverdag til å snakke med en liten gutt som meg. Jeg husker jeg kom heim en kveld og mor og far spurte hvor jeg hadde vært. Hos en venn, sa jeg. Hvem, spurte de, Lars, svarte jeg. Hvilken Lars ville de vite. Lars Løseth, svarte jeg.

John Pål Indreberg hadde skrevet noen og tredve vers som hyllest til Løseth. De aller fleste av dem blei i kjent stil funnet for lett og vraket, men en tre-fire av dem framført. Og det aner oss at det var snakk om en plastpose med papir og penger i et av versene. Og det var ingen tvil at siste vers handlet om at Løseth er surndaling hain.

Etter en strålende forestilling, der Lars Løseth hadde hilset forsamlingen velkommen til en 50 årsfest i en alder av 67, de ansatte hade hyllet sjefen med egen rappevideo, og der forfatter Svein Sæter hadde fortalt fra boka skrevet om Lars Løseth jubileet til ære, kunne gjestene gå over vingespennet fra kulturhuset til Thon Hotel Vårsøg for en bedre middag akkompagnert av brudemarsj fra Brøske, Sommero, Indreberg og Larsen.

 

Mer å lese på Driva:
Siste nyheter

Offisiell åpning av fiskesperra:

– Skal få elva tilbake til gamle høyder

– Driva er redusert til en skygge av seg sjøl. Vi skal sørge for at elva kommer tilbake til gamle høyder!

Sunndalskonferanse med fokus på roboter og framtidas arbeidsliv:

– Teknologien endrer alt

Det digitale skiftet, omstilling og virkningene av dette sto i fokus under fredagens Sunndalskonferanse.

På sykkel gjennom fylket

Syklet rundt hele Møre og Romsdal på to uker. Nå sikter Lage Nøst (MDG) på Mørebenken.

Verdens beste trompetist i kufjøset

Utrolig gøy å få delta på Nesset Musikkfest, det er fantastisk stemning her, strålte Tine Thing Helseth etter sin konsert i kufjøset ved Nesset Prestegård fredag kveld.

Savner du en båt?

Båt er funnet i Halsa.

Formidabelt punktum på musikkfesten

- Dette er den beste konserten jeg noensinne har opplevd sa en stolt og meget rørt festivalsjef etter konserten i Nesset kirke søndag.

Vinnerne er kåret

Ingrid Pedersen ble årets vinner av andeløpet, og Gerd Bodil Sæterbø kan smykke seg med ny bil.

Avsluttet med et smell

Laksefestivalen ble avrundet med aktivitetsdag på Angråmyra.

Mer enn livat på Leikvin

Fulltreffer for søndagens arrangement.

Glimt fra Laksefestivalen

Stort bildegalleri fra Laksefestivalen.

Anita Hegerland og Eivind Løberg:

To barnestjerner møtes igjen

De var barnestjerner på omtrent samme tid, Anita Hegerland og Eivind Løberg. Johan Øiestad gleder seg stort til en trivelig kveld med fin musikk og løs snipp i teltet torsdag 29. juni.

Planlegger nytt kommunevåpen

Skal finne fram til et felles symbol for identitet og samhold i nye Molde kommune.

Full klaff med Åge og Terje

Flammekastere, Queen og trønderrock på lørdagens laksekonsert.

Lys og varme på Øratorget

Det er mange i Sunndal som har et spesielt forhold til Åge Aleksandersen. Åge har også et spesielt forhold til Sunndal.

Imponerte i Veidekkelekene

Andre- og tredjeplass på 400 meter for Harald og Erling Lund Johansen.