Feirer 50 år med suksess

Et stjernegalleri av artister hyller Lars Løseth med sine 50 år som forretningsmann.

Det beste av nasjonale, regionale og lokale artister står på scenen i Surnadal kulturhus denne helga og feirer Amfigründer Lars Løseth. Og de fleste av disse artistene er fra Surnadal. Henning Sommero, Sigrid Vetleseter Bøe, Trygve Brøske og Anders Larsen har selskap av John Pål Indreberg, Irene Snuruås og Torstein Fosmo. Musikk og sang i ypperste klasse formidlet som en verdig hyllest til Surnadals store sønn.

Fra den spede begynnelse i butikken på låven til oppbygging av Norges største kjøpesenterkjede, Amfi, har Lars Løseth vist teft for å tjene penger, alene og i kompaniskap med andre. Etter bankkrakket midt på 80-tallet sto mange forretningsbygg tomme og kunne kjøpes for gibort pris. Der startet amfieventyret. I dag er kjøpesentrene overtatt av Thon-gruppen der Løseth har aksjer.

I mange år har Løseth samarbeidet tett med Olav Thon, æresgjesten i Storstuå fredag kveld. Der satt de to gründerne side om side omgitt av250 gjester. Og det er ikke bare en kveld, men to kvelder med fest for Lars Løseth. Lørdag kommer det like mange gjester til artisteri og bankett. Gjestene er ansatte i Amfi, venner og samarbeidspartnere.

- Det her er hovedkvelden, i morra er reprisen. I morra forteller jeg forsamlingen at i går var generalprøven, dette er premieren, forteller konferansier Ove Snuruås til latter fra salen.

Det blei en to timers konsert mye preget av klassisk musikk og sjølsagt når Henning Sommerro er med musikk til Hans Hyldbakk og Jørgen Gravvold. Nordmørsminner åpnet ballet, Vårsøg avsluttet innimellom der Bøverdalsrock. Det blei også musikk fra en rekke klassiske mesterverk deriblant fra operaene La Traviata og Tosca. Sigrid Vetleseter Bøes stemmeprakt er velkjent i Surnadal. I helga stifter publikum kjennskap med praktfulle røster hos Irene Snuruås og Torstein Fosmo også. Det blei et show verdig en 50-årsjubilant.

Anders Larsen og Trygve Brøske fant tonen i mange flotte stykker, blant annet i Czardas av Monti. Stykket spilte Larsen på fiolinen kjøpt av Lars Løseth for et par millioner kroner. På festkvelden fredag fikk Larsen overrakt en bue som skal matche den 300 år gamle fiolinen. Et praktstykke av en bue verdt mange penger den også. Løseth er en av et celebert selskap av private sponsorer som investerer i verdifulle instrumenter i kunstens tjeneste.

- Har ikke ord. Det er bare enestående og overveldende. Lars Løseth du er bare unik, sa Anders Larsen.

Surnadalingene går heller ikke tomhendt fra Løseths fest. De får en gratiskonsert i gave av Sparebank1 i samarbeid med Trondheimssolistene og mange av dem som sto på scenen i helga. Den blir avholdt i Billaget på Øra i september. Det kunne konsernsjef Finn Haugan og konserndirektør Rolf Jarle Brøske fortelle. Brøske husket godt sitt forbilde fra da han var 10-12 år og satt i alt for stor dressjakke på kontoret til Lars Løseth og løste verdensproblemer.

- Det forteller litt om deg Lars at du tok deg tid i en travel hverdag til å snakke med en liten gutt som meg. Jeg husker jeg kom heim en kveld og mor og far spurte hvor jeg hadde vært. Hos en venn, sa jeg. Hvem, spurte de, Lars, svarte jeg. Hvilken Lars ville de vite. Lars Løseth, svarte jeg.

John Pål Indreberg hadde skrevet noen og tredve vers som hyllest til Løseth. De aller fleste av dem blei i kjent stil funnet for lett og vraket, men en tre-fire av dem framført. Og det aner oss at det var snakk om en plastpose med papir og penger i et av versene. Og det var ingen tvil at siste vers handlet om at Løseth er surndaling hain.

Etter en strålende forestilling, der Lars Løseth hadde hilset forsamlingen velkommen til en 50 årsfest i en alder av 67, de ansatte hade hyllet sjefen med egen rappevideo, og der forfatter Svein Sæter hadde fortalt fra boka skrevet om Lars Løseth jubileet til ære, kunne gjestene gå over vingespennet fra kulturhuset til Thon Hotel Vårsøg for en bedre middag akkompagnert av brudemarsj fra Brøske, Sommero, Indreberg og Larsen.

Mer å lese på Driva:
Siste nyheter

Hektisk natt til lørdag for politiet

Tre arrestert for beruselse - på Sunnmøre.

- Vi tar kamp for kamp

Surnadal tar ikke av selv etter sju strake seire i 4. divisjon.

Feltinspektør på Svalbard:

Eventyrlig sommerjobb

Politioverbetjent Anders Magne Ormset har fått opplevelser for livet gjennom en to måneders sommerjobb som Sysselmannens forlengede arm i felt på Svalbard. Kontrastene til den daglige jobben ved Surnadal og Rindal lensmannskontor er store.

Ber om tilrettelegging for skogbruket:

Stort næringspotensial

Møre og Romsdal Skognæringsforum og InnovasjonsTre inviterte torsdag til politisk debattmøte om skogbruk og de utfordringer næringa står ovenfor. Lite politikere og lite debatt – men god orientering om en stor og viktig næring med stort potensial og mange utfordringer.

Nykommunen formes

Onsdag var det historisk fellesmøte mellom kommunestyrene i Halsa, Hemne og Snillfjord, som fra 2020 blir en ny kommune.

TERRORANGREPET I BARCELONA:

- Vi sprang i panikk

- En skikkelig ekkel opplevelse, sier pensjonert nessetrådmann Liv Husby. Hun og ektemannen Steinar var like i nærheten da bilen braste inn i folkemengden på hovedgata Las Ramblas.

Mener skolevegen er utrygg

En av fire i Møre og Romsdal mener skoleveien er utrygg.

Flyttes til lørdag

«Allsong på Nordstrand» er med hensyn til værmeldingene flyttet til førstkommende lørdag.

Knusende rapport om deponiplanene på Raudsand:

- Planene må skrinlegges

- Det lekker fortsatt eksplosjonsfarlig gass opp fra gruvene på Raudsand. Det er underlig at dette ikke er kommet fram i rapporter som Bergmesteren har bestilt, sier Ola Øverlie.

- Sier klart nei til deponi

Varaordfører Edmund Morewood i Nesset har ingen tro på at det blir noe av planene om å etablere et nasjonalt deponi for farlig avfall på Raudsand.

"Michael Jackson" kommer

Anthony King er verdens mest berømte Michael Jackson-danser og har jobbet tett med Jackson selv i 20 år. Første helga i september skal han ha danse-workshop i Surnadal.

Fokus på skule

Ein betre skulekvardag er hovedtema for SV i valkampopninga.

Fra AUF til Mljøpartiet De Grønne:

Mener Støre vingler

Sunndalsjenta Helle Gannestad var i flere år aktiv i AUF. Hun satt i landsstyret og i fylkesstyret for organisasjonen. Nå har hun forlatt partiet og håper på stor oppslutning rundt MDG under høstens valg.

Irriterer båtfolket

Høy fart og ekstremkjøring irriterer båtfolket i Møre og Romsdal.

– Gleder oss veldig

– Skolestarten er like spesiell hvert år, det er alltid kjekt å få mye trivelig ungdom hit, sier rektor ved Sunndal Videregåande skole, Jan Ove Løken.