Feirer 50 år med suksess

Et stjernegalleri av artister hyller Lars Løseth med sine 50 år som forretningsmann.

Det beste av nasjonale, regionale og lokale artister står på scenen i Surnadal kulturhus denne helga og feirer Amfigründer Lars Løseth. Og de fleste av disse artistene er fra Surnadal. Henning Sommero, Sigrid Vetleseter Bøe, Trygve Brøske og Anders Larsen har selskap av John Pål Indreberg, Irene Snuruås og Torstein Fosmo. Musikk og sang i ypperste klasse formidlet som en verdig hyllest til Surnadals store sønn.

Fra den spede begynnelse i butikken på låven til oppbygging av Norges største kjøpesenterkjede, Amfi, har Lars Løseth vist teft for å tjene penger, alene og i kompaniskap med andre. Etter bankkrakket midt på 80-tallet sto mange forretningsbygg tomme og kunne kjøpes for gibort pris. Der startet amfieventyret. I dag er kjøpesentrene overtatt av Thon-gruppen der Løseth har aksjer.

I mange år har Løseth samarbeidet tett med Olav Thon, æresgjesten i Storstuå fredag kveld. Der satt de to gründerne side om side omgitt av250 gjester. Og det er ikke bare en kveld, men to kvelder med fest for Lars Løseth. Lørdag kommer det like mange gjester til artisteri og bankett. Gjestene er ansatte i Amfi, venner og samarbeidspartnere.

- Det her er hovedkvelden, i morra er reprisen. I morra forteller jeg forsamlingen at i går var generalprøven, dette er premieren, forteller konferansier Ove Snuruås til latter fra salen.

Det blei en to timers konsert mye preget av klassisk musikk og sjølsagt når Henning Sommerro er med musikk til Hans Hyldbakk og Jørgen Gravvold. Nordmørsminner åpnet ballet, Vårsøg avsluttet innimellom der Bøverdalsrock. Det blei også musikk fra en rekke klassiske mesterverk deriblant fra operaene La Traviata og Tosca. Sigrid Vetleseter Bøes stemmeprakt er velkjent i Surnadal. I helga stifter publikum kjennskap med praktfulle røster hos Irene Snuruås og Torstein Fosmo også. Det blei et show verdig en 50-årsjubilant.

Anders Larsen og Trygve Brøske fant tonen i mange flotte stykker, blant annet i Czardas av Monti. Stykket spilte Larsen på fiolinen kjøpt av Lars Løseth for et par millioner kroner. På festkvelden fredag fikk Larsen overrakt en bue som skal matche den 300 år gamle fiolinen. Et praktstykke av en bue verdt mange penger den også. Løseth er en av et celebert selskap av private sponsorer som investerer i verdifulle instrumenter i kunstens tjeneste.

- Har ikke ord. Det er bare enestående og overveldende. Lars Løseth du er bare unik, sa Anders Larsen.

Surnadalingene går heller ikke tomhendt fra Løseths fest. De får en gratiskonsert i gave av Sparebank1 i samarbeid med Trondheimssolistene og mange av dem som sto på scenen i helga. Den blir avholdt i Billaget på Øra i september. Det kunne konsernsjef Finn Haugan og konserndirektør Rolf Jarle Brøske fortelle. Brøske husket godt sitt forbilde fra da han var 10-12 år og satt i alt for stor dressjakke på kontoret til Lars Løseth og løste verdensproblemer.

- Det forteller litt om deg Lars at du tok deg tid i en travel hverdag til å snakke med en liten gutt som meg. Jeg husker jeg kom heim en kveld og mor og far spurte hvor jeg hadde vært. Hos en venn, sa jeg. Hvem, spurte de, Lars, svarte jeg. Hvilken Lars ville de vite. Lars Løseth, svarte jeg.

John Pål Indreberg hadde skrevet noen og tredve vers som hyllest til Løseth. De aller fleste av dem blei i kjent stil funnet for lett og vraket, men en tre-fire av dem framført. Og det aner oss at det var snakk om en plastpose med papir og penger i et av versene. Og det var ingen tvil at siste vers handlet om at Løseth er surndaling hain.

Etter en strålende forestilling, der Lars Løseth hadde hilset forsamlingen velkommen til en 50 årsfest i en alder av 67, de ansatte hade hyllet sjefen med egen rappevideo, og der forfatter Svein Sæter hadde fortalt fra boka skrevet om Lars Løseth jubileet til ære, kunne gjestene gå over vingespennet fra kulturhuset til Thon Hotel Vårsøg for en bedre middag akkompagnert av brudemarsj fra Brøske, Sommero, Indreberg og Larsen.

Mer å lese på Driva:
Siste nyheter

Politiet på vegen

Kontrollerte 18

Feil i annonse

Europris har langåpent fram til klokka 22 onsdag, torsdag og fredag i uke 51.

Stor interesse for årets Driva-navn

Du kan stemme fram til midnatt, torsdag 21. desember.

Markerer migrasjonsdagen i Stortinget

Møter andre invandrerpolitikere.

Anbefaler diesel i distriktene

NAF mener folk i distriktene er tjent med dieselbil.

Avslår utbygging av Sandåa kraftverk

NVE meiner dei negative verknadene er for store.

Ferdig med sikringa på Røv

Statens vegvesen har i hovudsak gjort seg ferdige med sikringa av fv. 65 på Røv i Surnadal.

Feil i annonse

Europris har langåpent fram til klokka 22 onsdag, torsdag og fredag i uke 51.

Kikhoste ved Sande skole

Skolen sender melding til foreldre.

Tar bygdestriden med til den nye kommunen?

Lokalpolitiker Arild Svensli (H) mener det ikke er lurt for Nesset kommune å lage et eget kommunedelsutvalg for å bli hørt i den nye storkommunen Molde. – Vi risikerer at bygdestriden mellom indre og ytre deler av Nesset tas med inn i nykommunen, sier Svensli.

Bekymret for tomteområde

Sentrumsnære tomter på Høgberget i Surnadal er ikke bare, bare å utvikle.

Budsjettet for 2018 i Surnadal:

– Tøft, men forsvarlig

Politikerne i Surnadal mener de tar rette tak for å gå en tøff økonomisk framtid i møte med budsjettet de vedtar. Det innebærer kutt i åtte sykeheimsplasser.

Bidrar med matvarer og andre produkt

Folk fyller handlekorga

Det er mange handlekorger som fylles nå i førjulstida. Mange varer skal i hus. Men ei korg på Rema 1000 på Sunndalsøra er helt spesiell. Den fylles av varer som kundene ønsker at andre skal få glede av.

Sunndal Rotaryklubb lagt ned:

Ga pengene til Røde Kors

Sunndal Rotaryklubb har valgt å legge ned aktiviteten, etter nesten seksti år.