Det er Halsa næringsforening som nå lyser ut stillinga som daglig leder. Halsa Næringsforening er en medlemsorganisasjon for næringsdrivende i Halsa kommune, en organisasjon som skal bidra til å skape engasjement og ivre for næringsutvikling.

Foreningen er delt inn i tre bransjenettverk – Marin Halsa, Bygge Halsa og Åpen Fjord. I tillegg arrangeres studieturer og allmøter. Næringsforeningen jobber med medlemsservice, kurs, politiske arbeid, innovasjonshjelp, støtte til nyetablerere og med prosjekter som kan løfte Halsas spennende næringsliv ytterligere.

En av Nordmøres beste jobber

Den utlyste lederstillingen beskrives som en av Nordmøres beste og mest spennende jobber.

I utlysingsteksten står det at personen de er på utkikk etter er en innovativ, utadvendt, kontaktskapende og ryddig person med interesse for, og erfaring fra, næringsliv.

Stillingsstørrelsen er opptil 100 prosent, med forbehold om finansiering. Stillinga har vært finansiert gjennom medlemsbedriftene, samt støtte fra kommunen og fylkeskommunen.

Må leve og ånde for Halsa

Per i dag er det Tormod Ellingsen som er daglig leder. Han har følgende å si om den etterfølgeren de er på utkikk etter.

- Jeg pleier å si det sånn at det er nesten ikke så nøye hva vedkommende kan eller ikke kan, men det må være en veldig engasjert og ivrig person, en som kan skape entusiasme og økt aktivitet. Man kan ikke være en ni-til-fire-person, man må nærmest se denne jobben som en "gjerning", det må være en person som lever og ånder for Halsa, næringslivet og det som rører seg her.

Startet i ny jobb

Ellingsen kom til Halsa i 2013. Han jobbet først som prosjektleder i kommunens LUK-prosjekt, og har siden 1. september 2015 vært ansatt som leder i 100 prosent stilling i Halsa næringsforening.

Nå søkes det altså etter Ellingsens etterfølger, da han allerede har startet i ny jobb i Inderøy kommune i Nord-Trøndelag, der han også skal jobbe med næringslivsutvikling.

- Jeg har fått ny jobb som daglig leder i reiselivsnettverket "Den Gyldne Omvei" i Inderøy, der jeg allerede har startet - 50 prosent foreløpig. Dette nettverket har hatt god suksess gjennom 20 år nå, så min jobb blir egentlig å sørge for at suksessen fortsetter i nye 20 år.

Fram og tilbake

Framover blir Ellingsen også i Halsa 50 prosent av tida.

- Det blir litt sånn fram og tilbake. Jeg har kontarakt fram til oktober. Det vil si, jeg har jo fortsatt flere verv her, så jeg blir jo en del i Halsa i fortsettelsen også, legger han til.

- Plana da jeg flyttet til Halsa var jo at jeg skulle prøve å slå meg til ro på et sted, men det er jeg tydeligvis ikke så god på, fastslår han.

Halsa kommune har 1600 innbyggere og næringslivet består blant annet av jordbruk, havbruk, mekanisk industri, båtbyggerier, håndverk og entreprenører.

Les mer om jobben på www.halsadig.no