Andrine og Ada ble tatt i mot som helter i sportshallen.
      (Foto: Elin Høstmark)

Andrine og Ada ble tatt i mot som helter i sportshallen.Foto: Elin Høstmark

Mange fikk hilse på sine store idol, her Thea Bugge Sandnes sammen med Ada og andre spillere.
      (Foto: Elin Høstmark)

Mange fikk hilse på sine store idol, her Thea Bugge Sandnes sammen med Ada og andre spillere.Foto: Elin Høstmark

Skrev: Det ble mye autografskriving på Ada (bildet) og Andrine.
      (Foto: Elin Høstmark)

Skrev: Det ble mye autografskriving på Ada (bildet) og Andrine.Foto: Elin Høstmark

Ada i sportshallen sammen med mange ivrige unge spillere.
      (Foto: Elin Høstmark)

Ada i sportshallen sammen med mange ivrige unge spillere.Foto: Elin Høstmark

Stjernene kom hjem

Fotballstjernene Ada og Andrine fikk en jublende mottakelse da de kom hjem til Sunndal.

Ada og Andrine Stolsmo Hegerberg er i Sunndal på besøk og er innleid fredag for å delta på fotballskole med fotballinteresserte gutter og jenter i alle aldersklasser. Hundrevis var samlet i sportshallen fredag.

Fotballsøstrene fikk en strålende mottakelse med lange rekker av barn og unge som jublet og hilste. Ada og Andrine måtte skrive mange autografer på sko og klær. Det var sirkeltrening der alle spillerne roterte rundt på stasjoner og fikk ulike oppgaver, mens Ada og Andrine gikk rundt og bidro med råd, spilte og driblet litt med deltakerne.

- Det er begrenset hvor mye vi rekker å lære bort, men vi rekker å fortelle litt, signere og motivere på en slik kveld som dette, sier Andrine til Driva. Hun er glad for den store responsen.

- Kjempebra, veldig kjekt å se at det er så mange her, fortsetter hun. Hun forteller at de bor med morfar i Sunndal. Foreldrene deres bor nå i Oslo.

- Fantastisk å være hjemme i Sunndal, helt rått med en slik kveld, sier Ada til Driva. Hun synes det er topp at så mange møtte opp i sportshallen.

- Å gå sine egne veger

En gang var Ada og Andrine selv spillere på jentelag i Sunndal. I dag har de nådd langt. En mengde med trening ligger bak resultatene deres.

- Hva skal til for å nå så langt som dette?

- Kort og enkelt å prøve å gjøre ting detaljert. En må ha repetisjon på repetisjon. Jeg har alltid turt å gå mine egne veger og det er viktig. En må også lytte til andre. Og så må en trene mest mulig kvalitet. Det handler om bevisstgjøring med hensyn til hva du trener på, sier Ada til Driva.

Einar Røen på 8 år var en av deltakerne:

- Dette er artig! Jeg lærer mye forskjellig og det er spennende å møte Ada og Andrine, sier han til Driva.

Sunndal Sparebank står bak fotballkvelden i forbindelse med feiring av sitt 125-årsjubileum.

Søstrenes suksess

Søstrene spiller begge på landslaget. Ada spiller for Olympique Lyonnais i den franske eliteserien for kvinner. Hun har blant annet vunnet norsk cup-gull, sølv i Toppserien, gull i UEFA Champions League, og sølv fra EM med det norske kvinnelandslaget. Hun fikk Gullballen (Kniksenprisen) (2015 og 2016), ble av UEFA kåret til Europas beste kvinnelige fotballspiller for innsatsen i sesongen 2015/16 og er blant annet tildelt BBCs pris for årets kvinnelige fotballspiller for 2017.

Andrine spiller for den engelske FA WSL-klubben Birmingham City. Hun har spilt for flere av Norges juniorlandslag. I 2009 var hun med på det norske laget som ble nummer fire U-17 EM i Nyon. To år senere nådde laget finalen i U-19 VM 2011 i Italia. Andrine var også med på det norske juniorlandslaget i U-20 VM 2012. Hun og søsteren scoret ett mål hver da Canada ble slått 2-1, og det norske laget avanserte til kvartfinale. Den 17. januar 2012 debuterte Andrine for seniorlandslaget i en treningskamp mot Sverige.

Mer å lese på Driva:
Siste nyheter

Antall asylsøkere historisk lavt

I mai anslo UDI at det ville komme 3000 asylsøkere til Norge i år, men nå har de endret anslaget til 2500.

Ønsker seg redningsbåt

Surnadal Røde Kors ser behovet for en båt til hjelp i sine redningsoppdrag. Hjelpekorpset håper næringsliv og innbyggere blir med på en vippsaksjon for å realisere drømmen.

Kulturen samlet i ett hus skaper debatt:

Fire alternativer framlagt

Er én kulturdør en god tanke?

Todalsbrua på topp

Jubeldag for SUSU-regionen.

Dønheim Autospa:

- Mest en hobby

Ved siden av jobben på Felleskjøpet driver Simen Alberto Dønheim også enkeltmannsforetaket Dønheim Autospa i Halsa. Her tilbyr han alt fra vanlig bilvask til full polering og interiørrens, med mer.

Lover en ny Beatles-opplevelse

Dirigent Sander van der Loo gleder seg stort til helgas happening i Sunndal. Rundt hundre involverte musikere, sangere og dansere står på scena og lover å presentere Beatles i ny drakt.

Undervannsmagi for hele familien

Den lille havfruen og Barneteatret Vårt tar barna med på en magisk reise under havets overflate onsdag og torsdag i Sunndal og Surnadal.

Frykter forslaget til omlegging av eiendomsskatten for verker og bruk

Kraftkommunene mister millioner

– Veldig urettferdig, sier sunndalsordører Ståle Refstie. – Det er grunn til bekymring, sier økonomisjef Trond Håskjold i Surnadal.

Vil utsette debutalderen og minske alkoholforbruket hos unge i Sunndal:

– Teite foreldre er bra!

Flere unge i Sunndal drikker alkohol, og de begynner tidligere sammenlignet med landssnittet. Nå inviterer kommunen til arbeidsseminaret "Heldig er den ungdommen som har teite foreldre".

Henta heim stolen sykkel

– Vi var ikkje i tvil om at sykkelen måtte hentast, seier ekteparet Turid og Bjørn Magne Øverås.

Har Amazon i gymsalen

Det er mye glede i en gammel Amazon, det synes også Jøran Aafarli i Halsa. Det siste året har han pusset opp en 1969-modell, og klenodiet har nå fått hedersplass i gymsalen...

Rosa sløyfe-aksjonen retter oppmerksomheten mot seinskader:

Kreftfri, men ikke frisk

Én av tre kvinner som overlever brystkreft får seinskader. – De opplever at livet ikke blir som før, sier kreftkoordinator i Sunndal, Ragnhild Eriksson.