Andrine og Ada ble tatt i mot som helter i sportshallen.
(Foto: Elin Høstmark)

Andrine og Ada ble tatt i mot som helter i sportshallen. Foto: Elin Høstmark

Mange fikk hilse på sine store idol, her Thea Bugge Sandnes sammen med Ada og andre spillere.
(Foto: Elin Høstmark)

Mange fikk hilse på sine store idol, her Thea Bugge Sandnes sammen med Ada og andre spillere. Foto: Elin Høstmark

Skrev: Det ble mye autografskriving på Ada (bildet) og Andrine.
(Foto: Elin Høstmark)

Skrev: Det ble mye autografskriving på Ada (bildet) og Andrine. Foto: Elin Høstmark

Ada i sportshallen sammen med mange ivrige unge spillere.
(Foto: Elin Høstmark)

Ada i sportshallen sammen med mange ivrige unge spillere. Foto: Elin Høstmark

Stjernene kom hjem

Fotballstjernene Ada og Andrine fikk en jublende mottakelse da de kom hjem til Sunndal.

Ada og Andrine Stolsmo Hegerberg er i Sunndal på besøk og er innleid fredag for å delta på fotballskole med fotballinteresserte gutter og jenter i alle aldersklasser. Hundrevis var samlet i sportshallen fredag.

Fotballsøstrene fikk en strålende mottakelse med lange rekker av barn og unge som jublet og hilste. Ada og Andrine måtte skrive mange autografer på sko og klær. Det var sirkeltrening der alle spillerne roterte rundt på stasjoner og fikk ulike oppgaver, mens Ada og Andrine gikk rundt og bidro med råd, spilte og driblet litt med deltakerne.

- Det er begrenset hvor mye vi rekker å lære bort, men vi rekker å fortelle litt, signere og motivere på en slik kveld som dette, sier Andrine til Driva. Hun er glad for den store responsen.

- Kjempebra, veldig kjekt å se at det er så mange her, fortsetter hun. Hun forteller at de bor med morfar i Sunndal. Foreldrene deres bor nå i Oslo.

- Fantastisk å være hjemme i Sunndal, helt rått med en slik kveld, sier Ada til Driva. Hun synes det er topp at så mange møtte opp i sportshallen.

- Å gå sine egne veger

En gang var Ada og Andrine selv spillere på jentelag i Sunndal. I dag har de nådd langt. En mengde med trening ligger bak resultatene deres.

- Hva skal til for å nå så langt som dette?

- Kort og enkelt å prøve å gjøre ting detaljert. En må ha repetisjon på repetisjon. Jeg har alltid turt å gå mine egne veger og det er viktig. En må også lytte til andre. Og så må en trene mest mulig kvalitet. Det handler om bevisstgjøring med hensyn til hva du trener på, sier Ada til Driva.

Einar Røen på 8 år var en av deltakerne:

- Dette er artig! Jeg lærer mye forskjellig og det er spennende å møte Ada og Andrine, sier han til Driva.

Sunndal Sparebank står bak fotballkvelden i forbindelse med feiring av sitt 125-årsjubileum.

Søstrenes suksess

Søstrene spiller begge på landslaget. Ada spiller for Olympique Lyonnais i den franske eliteserien for kvinner. Hun har blant annet vunnet norsk cup-gull, sølv i Toppserien, gull i UEFA Champions League, og sølv fra EM med det norske kvinnelandslaget. Hun fikk Gullballen (Kniksenprisen) (2015 og 2016), ble av UEFA kåret til Europas beste kvinnelige fotballspiller for innsatsen i sesongen 2015/16 og er blant annet tildelt BBCs pris for årets kvinnelige fotballspiller for 2017.

Andrine spiller for den engelske FA WSL-klubben Birmingham City. Hun har spilt for flere av Norges juniorlandslag. I 2009 var hun med på det norske laget som ble nummer fire U-17 EM i Nyon. To år senere nådde laget finalen i U-19 VM 2011 i Italia. Andrine var også med på det norske juniorlandslaget i U-20 VM 2012. Hun og søsteren scoret ett mål hver da Canada ble slått 2-1, og det norske laget avanserte til kvartfinale. Den 17. januar 2012 debuterte Andrine for seniorlandslaget i en treningskamp mot Sverige.

Mer å lese på Driva:
Siste nyheter

TERRORANGREPET I BARCELONA:

- Vi sprang i panikk

- En skikkelig ekkel opplevelse, sier pensjonert nessetrådmann Liv Husby. Hun og ektemannen Steinar var like i nærheten da bilen braste inn i folkemengden på hovedgata Las Ramblas.

Mener skolevegen er utrygg

En av fire i Møre og Romsdal mener skoleveien er utrygg.

Flyttes til lørdag

«Allsong på Nordstrand» er med hensyn til værmeldingene flyttet til førstkommende lørdag.

- Sier klart nei til deponi

Varaordfører Edmund Morewood i Nesset har ingen tro på at det blir noe av planene om å etablere et nasjonalt deponi for farlig avfall på Raudsand.

Knusende rapport om deponiplanene på Raudsand:

- Planene må skrinlegges

- Det lekker fortsatt eksplosjonsfarlig gass opp fra gruvene på Raudsand. Det er underlig at dette ikke er kommet fram i rapporter som Bergmesteren har bestilt, sier Ola Øverlie.

"Michael Jackson" kommer

Anthony King er verdens mest berømte Michael Jackson-danser og har jobbet tett med Jackson selv i 20 år. Første helga i september skal han ha danse-workshop i Surnadal.

Fra AUF til Mljøpartiet De Grønne:

Mener Støre vingler

Sunndalsjenta Helle Gannestad var i flere år aktiv i AUF. Hun satt i landsstyret og i fylkesstyret for organisasjonen. Nå har hun forlatt partiet og håper på stor oppslutning rundt MDG under høstens valg.

Irriterer båtfolket

Høy fart og ekstremkjøring irriterer båtfolket i Møre og Romsdal.

– Gleder oss veldig

– Skolestarten er like spesiell hvert år, det er alltid kjekt å få mye trivelig ungdom hit, sier rektor ved Sunndal Videregåande skole, Jan Ove Løken.

Starter linje for e-sport

Spiller krigsspill i liga

Nordmøre Folkehøgskole (NOFO) stiller tre lag i verdens største e-spilliga. Elevene skal konkurrere i Counterstrike og League of Legends.

Tilbyr topp artister

Sirkus Agora kommer.

Gjennomføringsprosenten går opp og fraværet går ned:

Ser fram til skolestart

Kabalen er lagt og alt er klart for det nye skoleåret ved Surnadal videregåande skole.

Politikontakt og politiråd:

Sånn skal de jobbe

Politiråd og politikontakt skal bidra til å forebygge kriminalitet og skape trygge lokalsamfunn. I en ny informasjonsfilm forteller politiet mer om hvordan disse skal jobbe.

Kraftig opptur – ordrebok på 1,2 mrd. kr

Langset-konsernet er på veg opp igjen, etter et år ned underskudd som følge av oljenedturen. Ifølge konsernsjef Jan Tore Langset fikk konsernet et overskudd på over 30 millioner kr i første halvår i år.

Utvikler Småøyan

Emil Roger Øyen stortrives ved Småøyan Camping. Han oppgraderer og utvikler campingplassen litt etter litt, og har til stadighet flere ulike prosjekt gående. Inn mot neste sommer har han enda flere planer.