Bevisstgjøring: Politiet forklarer hva som ikke er lov og hva som er lov.

Bevisstgjøring: Politiet forklarer hva som ikke er lov og hva som er lov.

Appell til skole- og barnehagebarn:

- Ikke lov å gjøre kjæresteting med barn

- Det er like ulovlig som å rane en bank, sier Evelyn Røren, familievoldskoordinator i politiet i Ålesund.

Evelyn Røren, familivoldskoordinator i politiet i Ålesund. Hun holdt appell under Jeg er her - lanseringen 5. juni på rådhusplassen i Ålesund foran 150 skole- og barnehagebarn.

- Jeg vet om mange politifolk som ble politi for å fange tyver. Men jeg vet om enda flere politifolk som ble politi fordi de har lyst til å hjelpe barn. Og for å fange de som er slemme mot barn. Vi i politiet står på barnas side. Vi vil alltid høre på hva dere sier, og vi tar dere på alvor. Vi tror på dere Ingen voksne er viktigere for oss enn det dere barn er! sa hun til barna.

Voksne får selvfølgelig lov til å kysse og klemme på barn, og være gode med dem man er glad i. Men kjærester gjør mange andre ting også, og det er disse kjærestetingene de voksne ikke får lov til å gjøre med barn. Inne i denne boken står det at det IKKE ER LOV AT EN VOKSEN eller EN SOM ER ELDRE ENN DEG tar på kroppen din slik som to voksne gjør med hverandre. Voksne kan til og med ta på tissen til hverandre, og det er lov. Men om en voksen tar deg på tissen eller på rompa på en måte som du synes ikke er greit eller ekkelt, eller du synes det er rart eller annerledes, så er det IKKE LOV. En voksen har heller ikke lov til å be deg om å ta på tissen sin. Det forbudt! Det er forbudt fordi det ikke er rett, og mange barn kan bli lei seg av dette. Det er dette vi kaller et seksuelt overgrep. Og det står inn i denne boken at det ikke er lov. Absolutt ALLE i landet vårt SKAL følge reglene i denne boken, sa hun og viste til Norges Lover.

Politiet jobber med bevisstgjøring rundt tema overgrep. Møre og Romsdal politidistrikt har delt saken til Redd Barna og viser til Norges Lover: at det er strengt forbudt å forgripe seg på barn.

Les hele Redd Barnas sak her.

Mer å lese på Driva:
Siste nyheter

Fikk besøk av Luciakor

Varmet i kjølig førjulstid.

Budsjettet vedtatt:

Ett barnehageopptak i Sunndal

Det ble temperatur i budsjettdebatten i kommunestyret i Sunndal onsdag. De borgerlige foreslo å beholde to barnehageopptak i 2018. Det fikk de rødgrønne til å tenne.

Brubækken gardsmeieri til Grüne Woche i Berlin

Møre og Romsdal viser vei til gode mat og naturopplevelser.

Ga bort julegaven til Bark

Ansatte i Sunndal kommune gir også i år bort julegaven fra arbeidsgiveren til et godt formål. Barnas Røde Kors (BARK) er årets mottaker.

Lover julemusikk for alle

Travel adventssøndag.

Dekker til sitt siste julebord

- Neste år er vi kanskje pasienter her.

Bil kjørte i tre

Fører kjørt til legevakt. OPPDATERT.

Ny leder for CtrlAQUA

Åsa Espmark er ny senterleder i CtrlAQUA.

Får penger til holdningskampanje

Ungdomsrådet støtter Norske Kvinners Sanitetsforening.

Reaksjoner etter medlemsmøtet i Nesset Arbeiderparti:

To styremedlemmer melder seg ut

16 nye medlemmer før møtet. To i minus etter medlemsmøtets vedtak som sier et klart nei til etablering av et nasjonalt deponi for farlig avfall på Raudsand.

"Høssu" til Johannes

Magg Børset (87) strikket til verdenscuplederen