Garden kommer: Garden kommer med 120 personer. De skal marsjere gjennom sentrum og ha konsert på kvelden i Nessethallen.
(Foto: privat)

Garden kommer: Garden kommer med 120 personer. De skal marsjere gjennom sentrum og ha konsert på kvelden i Nessethallen. Foto: privat

Fullspekket program 22. til 25. juni

Historisk besøk i Nesset

120 personer fra Kongens Garde inntar Nesset kommune med drilloppvisning, marsj og festkonsert under Nesset musikkfest i juni.

Det er noe helt enestående og unikt som skjer når HMKG (Hans Majestet Kongens Garde) inntar Nesset for første gang, som innledning til Nesset Musikkfest. Den 22. juni vil de marsjere taktfast gjennom sentrum og ha drilloppvisning på Alstadplassen. Etter oppvisningen, som er gratis, vil de opptre i kommunens nye kulturhus Nessethallen. Her skal de 120 gardistene overnatte på madrasser. Under festkonserten på kvelden skal soldatene gi en musikalsk rundreise og et tilbakeblikk på de siste 12 års repertoar. Vi får oppleve klassisk militærmusikk, norsk musikk, spennende rytmer og vokale innslag med mer. Knut M. Djupvik og Lars P. Bjerkeset er solister og regionale korps deltar.

– Dagen før, på onsdag, har vi invitert korps i regionen til workshop, forteller festivalsjef Lars Petter Bjerkeset til Driva.

Stor lykke

Garden kommer etter søknad fra Bjerkeset. Han sier det er et lykketreff at de kunne komme til Nesset.

Det er andre året på rad Nesset Musikkfest arrangeres og det er en utvikling i programmet. Billettsalget har startet og i skrivende stund er det solgt tusen billetter. Bjerkeset kan fortelle at musikkcruiset på Eikesdalsvatnet allerede er fullt. Gardens festkonsert er halvvegs fylt opp, og ellers selges det billetter jevnt over på alt av arrangement.

– Vi har solgt flere billetter på dette tidspunktet enn vi gjorde i fjor. Det er tydelig at vi har truffet med noe og at vi har lyktes i å få folk ut på arrangement. Jeg tror at når folk kommer ut og opplever klassisk musikk i spennende settinger, så vil de oppleve noe som ikke har vært tilgjengelig og vanlig før, og at det er en god opplevelse. Jeg tror vi har greid å skape et nytt konsept, og når det er i spesielle omgivelser gir det en ekstra dimensjon til den musikalske opplevelsen.

Inkludere publikum

Bjerkeset er opptatt av å vise at konsert er mer enn bare å gå et sted og sette seg ned og så forlate lokalet når det er slutt. Han vil inkludere publikum og skape en opplevelse der publikum er mer aktivt med.

– Jeg tror alle har godt av å prøve nye ting. Derfor har vi for eksempel denne pakken av opplevelser som stimulerer flere sanser på prestegarden lørdag 24. juni. Da starter det med vorspiel og pre-talk oppe på låven, der vi tilbyr prestegardsbrød og vin fra de land kveldens musikk er fra. Det blir musikalske smakebiter, før vi går ned til kufjøset, der konserten med klassiske perler foregår, som en hovedrett, med Vilos Trio, noen av Europas fremste klassiske musikere. Dette blir spennende.

Låven restaureres i disse tider og det er første gang denne brukes til allmennhetens forlystelse.

Red Hot møter Alnæs

Bjerkeset sier man kan forvente en eksplosjon når Red Hot møter Frode Alnæs og Brasskompaniet i et forrykende show på hovedscenen på prestegarden fredag 23. juni. Red Hot teller vanligvis 11 personer og med denne konstellasjonen blir det 25.

Det er første gangen Red Hot, med Knut Marius Djupvik som frontfigur, opptrer sammen med Alnæs, og Bjerkeset lover en rødglødende konsert på storscena. Lokale artister som Lauritz Lyster Skeidsvoll (saksofon) og Magne Falk (saksofon) medvirker. Lars Erik Gudim leder samarbeidet.

Fredag 23. juni på kveld gjester en verdensstjerne og en av sin generasjons ledende trompetister, Tine Thing Helseth, prestegarden. Hun har satt sammen et variert program i samspill med andre festivalartister.

– Konserten blir nok stappfull. Frode Alnæs deltar også, og det blir helt spesielt å opplevde de to akustisk sammen. Det er et poeng at man under musikkfesten kan oppleve konstellasjoner man ikke nødvendigvis får oppleve andre steder.

Irsk pubkveld

Irsk pubkveld assosierer man kanskje med fest og røre, men mange vil kanskje bli overrasket over det de får høre lørdags kveld den 24. juni i kufjøset. De aktive musikerne Anders Lillebo (som også spiller piano i Red Hot) og Olav Røssebø er bevandret i irsk folkemusikk og skal lage genuin stemning med trekkspill, fløyte, gitar, vokal, fele, mandolin og banjo.

– Det er tradisjonsmusikk fra Irland og det er teknisk krevende det de skal spille. Det er spennende og sofistikert, sier Bjerkeset.

Kirka i Eidsvåg tas også i bruk under konsert den 25. juni. Da deltar Brasskompaniet, Tine Thing Helseth, Ramon F. Alsius og Erik Fostervoll.

Familiedagen

Familiedagen i fjor var noe av det som rørte Bjerkeset aller mest, og det var vellykket, så dette gjentas. 24. juni på formiddagen inviteres det til musikkvandring og familie-konsert med kor og korps på Nesset prestegard. Her blir det utdrag fra teateroppsetning, minikonserter i de verneverdige bygningene og familiekonsert på hovedscenen, hvor unge lovende talent presenteres, i samarbeid med festivalens profesjonelle artister. Årets nyhet er Ramon`s House of Loops, hvor man kan lære hvordan en norsk-svensk-spansk trompetist gjør magiske triks på loopmaskin, med anledning til sjøl å prøve.

– På familiedagen kan en få med seg det som rører seg av kulturliv i regionen. Vi har med unge kulturkrefter fra Nesset, Molde, Sunndal, Molde og Sekken blant annet og det er artig. Vi ønsker å være med og utvikle kulturlivet gjennom festivalen, og la talentene få sjanse til å opptre på en arena sammen med profesjonelle aktører og musikere. Dette samarbeidet er helt unikt. Vi vil få folk til å satse på musikk og kultur. Vi får vist fram og brukt historiske steder i Nesset. Den nye Nessethallen gir også muligheter til større arrangement som tidligere ikke har vært mulig.

Mer å lese på Driva:

Jeg tror alle har godt av å prøve nye ting.

Samarbeider: Denne konstellasjonen knyttes det stor spenning til. Lars Erik Gudim, som har dirigert en rekke av norske orkestre, Knut Marius Djupvik, vokalist i Red Hot, Frode Alnæs, musiker og Lars Petter Bjerkeset, festivalsjef for Nesset Musikkfest og saksofonist.
(Foto: privat)

Samarbeider: Denne konstellasjonen knyttes det stor spenning til. Lars Erik Gudim, som har dirigert en rekke av norske orkestre, Knut Marius Djupvik, vokalist i Red Hot, Frode Alnæs, musiker og Lars Petter Bjerkeset, festivalsjef for Nesset Musikkfest og saksofonist. Foto: privat

Siste nyheter

TERRORANGREPET I BARCELONA:

- Vi sprang i panikk

- En skikkelig ekkel opplevelse, sier pensjonert nessetrådmann Liv Husby. Hun og ektemannen Steinar var like i nærheten da bilen braste inn i folkemengden på hovedgata Las Ramblas.

Mener skolevegen er utrygg

En av fire i Møre og Romsdal mener skoleveien er utrygg.

Flyttes til lørdag

«Allsong på Nordstrand» er med hensyn til værmeldingene flyttet til førstkommende lørdag.

- Sier klart nei til deponi

Varaordfører Edmund Morewood i Nesset har ingen tro på at det blir noe av planene om å etablere et nasjonalt deponi for farlig avfall på Raudsand.

Knusende rapport om deponiplanene på Raudsand:

- Planene må skrinlegges

- Det lekker fortsatt eksplosjonsfarlig gass opp fra gruvene på Raudsand. Det er underlig at dette ikke er kommet fram i rapporter som Bergmesteren har bestilt, sier Ola Øverlie.

"Michael Jackson" kommer

Anthony King er verdens mest berømte Michael Jackson-danser og har jobbet tett med Jackson selv i 20 år. Første helga i september skal han ha danse-workshop i Surnadal.

Fra AUF til Mljøpartiet De Grønne:

Mener Støre vingler

Sunndalsjenta Helle Gannestad var i flere år aktiv i AUF. Hun satt i landsstyret og i fylkesstyret for organisasjonen. Nå har hun forlatt partiet og håper på stor oppslutning rundt MDG under høstens valg.

Irriterer båtfolket

Høy fart og ekstremkjøring irriterer båtfolket i Møre og Romsdal.

– Gleder oss veldig

– Skolestarten er like spesiell hvert år, det er alltid kjekt å få mye trivelig ungdom hit, sier rektor ved Sunndal Videregåande skole, Jan Ove Løken.

Starter linje for e-sport

Spiller krigsspill i liga

Nordmøre Folkehøgskole (NOFO) stiller tre lag i verdens største e-spilliga. Elevene skal konkurrere i Counterstrike og League of Legends.

Tilbyr topp artister

Sirkus Agora kommer.

Gjennomføringsprosenten går opp og fraværet går ned:

Ser fram til skolestart

Kabalen er lagt og alt er klart for det nye skoleåret ved Surnadal videregåande skole.

Politikontakt og politiråd:

Sånn skal de jobbe

Politiråd og politikontakt skal bidra til å forebygge kriminalitet og skape trygge lokalsamfunn. I en ny informasjonsfilm forteller politiet mer om hvordan disse skal jobbe.

Kraftig opptur – ordrebok på 1,2 mrd. kr

Langset-konsernet er på veg opp igjen, etter et år ned underskudd som følge av oljenedturen. Ifølge konsernsjef Jan Tore Langset fikk konsernet et overskudd på over 30 millioner kr i første halvår i år.

Utvikler Småøyan

Emil Roger Øyen stortrives ved Småøyan Camping. Han oppgraderer og utvikler campingplassen litt etter litt, og har til stadighet flere ulike prosjekt gående. Inn mot neste sommer har han enda flere planer.