Frivilligsentralen har fått med seg Sunndal Museumslag og Sunndal Fjellstyre som arrangører av ulike ferietilbud. De inviterer barn og unge til tre ulike leire. Sissel Halset Storslett i Frivilligsentralen er først ut med et tredagersopplegg kommende uke. Tirsdag, onsdag og torsdag håper hun det melder seg på åtte til ni unger som skal være med på det hun kaller kreativ leik.

– Maling er stikkordet. Den første dagen skal vi ut og plukke greiner, fjør og kanskje finner vi ulltråd som vi skal lage pensler av. Dagen etter skal vi prøve penslene ved å male portrett av hverandre på pappkartong. Den tredje dagen skal vi velge et portrett, lage det av streng og sette det på sokkel. Innimellom blir det litt pausearbeid med småting. Dette er et tilbud for de mellom 10 og 15 år.

Bålkos og historier

På leiren som Sunndal Museumslag arrangerer 5.-6. juli blir det vikingaktiviteter, håndverk, bålkos og historier rundt leirbålet. Jarle Stavik i museumslaget sier deltakerne skal overnatte i vikingtelt, de skal lage sin egen mat og i det hele få et innblikk i hvordan man levde før i tida.

–Dette blir en mobilfri leir der vi skal bruke tid på de ulike aktivitetene.

– Det er bare å melde seg på. Leiren passer for unge i alderen 10–15 år, sier Stavik.

Til fjells

Sunndal Fjellstyre skal ha leir 11.–13. juli. Per Skotvedt i Sunndal fjellstyre har vært med på dette før. Deltakerne skal være med på tur til Reinsvatnet og skal campe ved Paddtjønna.

– Vi skal lage en skikkelig teltleir der deltakerne skal lære seg å overleve i fjellet. De skallære seg å bruke kart og kompass, GPS og i tillegg lære litt om fugler og dyr. Vi skal også se på gamle boplasser for fortelle litt om hvordan folk bodde før i tida. Vi tar påmelding fram til ei uke før leiren starter, sier Skotvedt.

Sissel Halset Storslett, Halset Storslett sier det er niende året Frivilligsentralen inviterer til ferieklubb.

– I fjor var vi for seint ute med å reklamere for tilbudet så opplegget måtte avlyses. Nå håper vi det melder seg nok deltakere til årets tre leire, sier Halset.