I Surnadal pågår nå klargjøringen til årets laksefestival for fullt. Salgsboder settes opp, hovedscenen foran kulturhuset rigges, og hotellets stortelt står oppslått midt på Skei - klart til å ta imot feststemte fra fjern og nær.

Camp Villaks er allerede i gang, tivoliet er åpent fra klokka 16 - og til kvelden ligger alt til rette for en nydelig familiekveld ved Glønavatnet i flott, varmt sommervær.

Fredag kveld går startskuddet for årets fiskekonkurranse, og etter flere meldinger om godt fiske i elva kan dette bli veldig spennende.

Værvarselet for helga har sett søkkvått og dystert ut en god stund, men nå ser også værgudene ut til å ha kommet litt mer i festivalstemning.

I dag torsdag er det sol og sommervær. Fredagen ser ifølge yr.no ut til å komme med skyet oppholdsvær, mens det også spås sol utover lørdagen. Foreløpig varsles det regn søndag.

Elevene ved de mange skolene har tatt sommerferie, voksne har kanskje fått både skattepenger og feriepenger, så dermed kan både store og små igjen se fram til enda en innholdsrik festival.

Se programmet for hele festivalen her.