– En trenger ikke reise til Molde eller Ålesund for å handle, når utvalget er så stort her i Sunndal, sier Nafisa Ahmed, en av dem som tok turen innom rett etter åpning torsdag formiddag. Hun forteller at hun har sett fram til butikkåpningen. Torsdag sikret hun seg en fin svart shorts fra Nike, som hun planlegger å bruke til trening.

– Jeg er kjempefornøyd, smiler hun, mens hun fortsetter å titte rundt på velfylte hyller og stativ.

Til åpningen har G-Sport gjort døren vid. Hele fasaden mot sentertorget er åpnet opp, og inviterer på den måten kundene inn.

– Det har vært bra med folk helt siden vi åpnet, stråler butikksjef Elin Cecilie Rød.

– Mange tar turen innom for å ta en titt, og så har vi jo veldig gode tilbud nå, legger hun til.

Flyttet heim

Elin er opprinnelig sunndaling, nylig heimflyttet igjen etter å ha bodd og jobbet utenfor kommunens grenser i noen år. De siste åra har hun blant annet vært butikksjef ved Carlings i Molde, og hun har utdannet seg til personlig trener. Helt i mål er hun imidlertid ikke med sistnevnte – onsdag, dagen før butikkåpningen, var det innleveringsfrist for eksamen – og kommende søndag venter praksiseksamen.

– Her går det unna!, smiler Rød, og forteller om seine kvelder og fullt fokus.

Hun hadde lyst heim til Sunndal igjen. Nærmere familie og venner på stedet. Hun fikk tips om at G-Sport planla å etablere butikk på Sunndalsøra og at de søkte etter folk. Hun fulgte oppfordringen om å søke, valgte å gripe muligheten. Eierne av butikken på Sunndalsøra er overbevist om at de har funnet riktig person til jobben.

– De har tatt imot meg med åpne armer. De har vært her og fulgt opp, hele vegen, sier Rød.

Har tro på Sunndal

3S Holding AS i Kristiansund eier fire G Sport-butikker fra før; to i Kristiansund og to i Molde. Den første butikken ble etablert i 1992 i nordmørsbyen.

– Vi ser fram til å etablere vår femte butikk i Sunndal, sa Frode Wiik i selskapet til Driva da etableringen først ble kjent. De siste dagene har han holdt til i Sunndal for å være med på å klargjøre butikken til åpningen.

– Vi har absolutt tro på Sunndal, understreker han. At det er rom for to sportsbutikker på stedet, er han ikke i tvil om, og han lar seg heller ikke avskrekke av at Intersport, som holdt til i de samme lokalene tidligere, og som også startet med tilhørighet i G Sport-kjeden, valgte å legge ned etter å ha innsett at de ikke greide å få butikken på fote. Han peker blant annet på den bemanningen butikken har sikret seg, samt at det vil være en styrke at utvalget kan suppleres med varer fra de andre butikkene selskapet eier.

– Vi kan strekke oss langt, sier han.

Han antyder en forventet årsomsetning for butikken på rundt ni millioner kroner.

Stort utvalg

Elin forteller at hun liker å drive butikk, har interesse for salg og service. Er opptatt av å yte det lille ekstra, det som for kundene kan utgjøre den store forskjellen.

Sjøl med tilhørighet i en kjede kan utvalget til en viss grad tilpasses markedet lokalt. Butikksjefen har allerede vært i kontakt med blant andre Sunndal jeger- og fiskerforening for å høre hva de mener butikken bør satse på. Hun sier hun også gjerne vil høre fra kundene dersom det er noe de savner.

– Jeg starter ikke denne butikken for meg sjøl, men for folk i Sunndal, understreker hun. Rød er sjølsagt godt kjent med at mange på stedet er glad i å trene på treningssenter, at det er mange barn og unge som driver med idretter som fotball – og at folk gjerne "stikker ut" til ett eller annet turmål så fort anledningen byr seg. Elin ser seg rundt i butikken og sier hun håper og tror at folk skal finne det de er på jakt etter her – utvalget er stort i klær, sko og utstyr til sport og fritid. Kjente merkevarer som vil falle i smak hos mange, og noen mer eksklusive og spesielle produkt. Rød, som sjøl også er interessert i både trening og mote, gleder seg blant annet over å ha trendy treningsklær for dame fra merket Ami'n i butikken, som det ikke er så mange butikker i nærområdet som fører.

– Nå er jeg spent. Kjempespent!, smiler hun.

– Håper folk liker butikken, og at de kommer innom – og bruker oss!