Det er en artist av storformat som gjester Sunndal under Ørafest. Anita Hegerland var internasjonal barnestjerne på 1960- og 70-tallet. Hun ble landets første millionselgende artist – bare ti år gammel gjorde hun furore i Tyskland med «Schön ist es auf der Welt zu sein». Det tyske folket elsket lille Anita. I 1971 solgte hun sammen med Roy Black to millioner plater i landet. Det kan nevnes at Michael Jackson solgte like mange eksemplar av sin solodebutsingel det samme året i USA.

I dag kan Hegerland se tilbake på det som best kan omtales som en eventyrlig, historisk og unik karriere. Hun har solgt over sju millioner musikkalbum, og har i tillegg deltatt på internasjonale samlealbum. Hun er Norges mestselgende kvinnelige soloartist gjennom tidene på plate, og er en av norgeshistoriens mestselgende internasjonale artister.

Og torsdag 29. juni står hun på scena i Sunndal. Det gleder Johan Øiestad seg stort til. Han sier han har vært en del i kontakt med artisten den siste tida, og viderebringer at hun ser fram til konserten. Øiestad skal ha en rolle hvor han syr det hele sammen. Med sedvanlig humør og humor.

Folk kan også se fram til et gjenhør med Eivind Løberg i teltet denne kvelden. Sunndalingen ble kjent for hele det norske folket i 1971, da han framførte sangen «Rattiti» i ett av selveste Erik Byes populære familieprogram. Sangen ble en landeplage, og huskes godt den dag i dag. Seinere ble superhiten fulgt opp av nye plater og utallige TV-opptredener, både med Eivind alene og med hans musikalske familie. Mange vil minnes kvartetten «Mini-Løbergs», der Eivind og hans søsken ble ledet av far Per.

Seinere har Løberg videreutdannet seg innen musikk, også i utlandet. I 2010 leverte han en mastergradsoppgave i musikk.

Humorteltet var i flere år et populært innslag i Sunndal kulturfestival. På det meste var det seks-sju hundre som tok turen til teltet disse tirsdagskveldene, og latterbrølene runget og fikk nærmest teltduken til å lette, særlig når på kanten-humor hentet fra Høylandet ble servert, minnes Øiestad, som var primus motor for disse kveldene. Det er fortsatt mange som spør ham om når det blir humortelt igjen. Han holder døra på gløtt, og avviser slett ikke muligheten for et comeback. Men torsdag kveld er det Hegerland som vil ha hovedrollen – mens Øiestad vil spe på med litt humoristiske innslag innimellom.

– Løs snipp, fin musikk og gode historier, nikker han. En trivelig kveld. Kan hende også med allsang; barnestjernenes repertoar inviterer til det. «Jeg vil ha en liten hund», «Jeg skal male hele verden, lille mamma», «Rattiti» og mange andre.

Øiestad røper at Løberg vil kompe Hegerland på keyboard på noen låter. Øiestad håper å få de to tidligere barnestjernene litt i tale. Hvordan var det, hvordan opplevde de alt oppstyret, å stå i sentrum, midt oppe i det, den gangen? Han forteller også at han har lagt seg i hardtrening for å kunne «være» Erik Bye denne kvelden. Øiestads parodier er viden kjent og etterspurt, og en skal ikke se bort fra at også andre kjendiser kan dukke opp.

Flere unge stemmer blir også å høre i teltet denne kvelden.Han håper å få med ei sunndalsjente på «Fager kveldssol smiler», og sønnen hans, Ole Bodvar (23), skal framføre en sang han skrev i tolvårsalderen, «Magisk mosevise», som Løberg har laget arrangement til.